Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

H34D 

všechny recenze uživatele

Konečně seriózní bojový film se vším všudy, bez předimenzovaného létání a nepotřebného Jackie Chanovského humoru. Choreografie Fist of Legend je vskutku dokonalá, nádherná konfrontace stylů (i když pro mé laické oko jsou si kung-fu i karate dosti podobné), promyšlená technika, věrohodnost i improvizace a vše pod záštitou efektní akrobacie Jeta Li. Radost pohledět... Scénář, tedy zejména dialogy jsou, jak už bývá zvykem, slabší, ovšem i přes to plné hodnocení s přihmouřenýma očima uděluji, neboť bojová složka filmu mě prostě dostala. Samozřejmě, že Fist of Legend nelze označit přimo jako revoluční dílo, ale konečně se jedná o pořádný a důstojný bojový film, něco, na co jsme po Drunken Masterovi touževně čekali.. 9/10 ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Milovníci bojových umení si zaiste prídu na svoje. Film má jednoduchý dej o pomste a viacero súbojov. Zaujímavá je hlavne konfrontácia kung-fu s karate v podaní Chena a Funakoshiho. Efekt akčnosti sa režisér snaží ešte umocniť tým, že sa nielen pri kopoch, ale aj úderoch z oblečenia v mieste zásahu zapráši. Spolu s očividne príliš zrýchlenou kamerou v niektorých momentoch to však vyznieva až smiešne. **1/2 ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem viděl pro mě ještě tehdy s neznámým Jetem Li, hned jsem si ho oblíbil. Jet Li jako Chen Zhen se vrací do Číny aby vzdal čest svému mistrovy, který zemřel za podivných událostí, jak posléze vypátrá. Tento film patří ke špičce Jet Liho filmografie, hlavně ty dva poslední souboje jsou úchvatné. Film je souboji přímo prošpikovaný. I po těch 9 letech co jsem psal komentář je to stále pecka, jeden z nejlepších Martial Arts filmů. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh nieje ojedinelí a ešte sa mi zdá mierne chaotický a niektoré scény tu boli čisto len na efekt, lebo k deju sa nehodili ani nič neriešili. Boje boli prepracované a boli aj pekne znázornené, len celok mi pripadal nevýrazný, mätúci a niekedy troch aj nezáživný. Tak je to za 3*, ale prihodím 1* pre J.Liho, to jeho bojové umenie vo filme parádne vyzerá a jeho vyraz bol jasní, ide si odhodlane pre pomstu. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Fakt přehlídka mlátícího umění mistra ve svém oboru pana Jet Liho a spol..tady je chlapík ještě v nejlepší formě a stojí to za to. Dialogy nejsou ani tak debilní jako v kvantu ostatních kung fu filmů a to taky rozhodně potěší..(pokud vás ale zajímají fakt jenom řežby, tak vám to může bejt buřt). Takže doporučuju! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama