Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Bojové scény jsou výborné a závěrečný souboj patří k jedněm z nejlepších v historii kung fu filmů a ten úžasný buldočí styl boje Jeta Liho je uchvavující, ale mimo to je to obrovský průser. Příběh by byl určitě taky zajímavý, kdyby nebyl tak diletantsky a nudně natočený a tak amatérsky zahraný. Navíc sem snad v žádném filmu neviděl tak papundeklové vzezření kulis jako tady. Je to škoda protože ten příběh měl myšlenku ale prostě v kung fu filmech je herectví až na druhé koleji. I když kung fu filmy miluju tenhle bohužel nepatří k mým nejoblíbenějším a nezachrání to ani vynikající Jet Li ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Souboje naprostá pecka. Jet Li tady ještě není nadrátovanej (a s chlastem to nemá nic společnýho :D) takže je pořád na co se dívat. S příběhem už je to krapet horší.... ne kecám, příběh je vyloženej hnůj. Kdyby byl film kratší, tak neřeknu ani ň, ale někdo dostal super nápad se zápletkou, kterou (ne)drží pohromadě stupidní dialogy trvající snad celou věčnost. ()

Reklama

El Loco 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší kung-fu film 90-tych rokov 20.storočia, v ktorom sme svedkami konfrontácie kung-fu vs. karate. Stíhačka Li v najlepšej forme vzdáva hold Bruceovi, pričom efektne (a aj efektívne) láme hnáty, facká opaskom a nemusí pri tom ani lietať. Príbeh je klasicky len nezáživný balast, ktorý nikoho nezaujíma, ale beztak je to kultová záležitosť. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem viděl pro mě ještě tehdy s neznámým Jetem Li, hned jsem si ho oblíbil. Jet Li jako Chen Zhen se vrací do Číny aby vzdal čest svému mistrovy, který zemřel za podivných událostí, jak posléze vypátrá. Tento film patří ke špičce Jet Liho filmografie, hlavně ty dva poslední souboje jsou úchvatné. Film je souboji přímo prošpikovaný. I po těch 9 letech co jsem psal komentář je to stále pecka, jeden z nejlepších Martial Arts filmů. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dej a dialógy odignorujem (kto vyrástol na čínskom filme, vie prečo). Bitky sú uplne perfektné, že stúpajú na päty DRUNKEN MASTERovi 2. A bohovsky by ma zaujímalo, prečo až TIGER A DRAK musel rozpútať záujem o "nadprirodzené" bitky. Jet Li ja hustý ako Terminátor a neustála akcia je fantastický zážitok pre každého kung-fu maniaka... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama