Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

cubajz 

všechny recenze uživatele

Jet Li ve vrcholné formě a navíc bez drátů - choreograf Yuen Woo Ping vsadil na reálné bitky, takže žádné létání vzduchem ale pěkně rychlé a surové souboje při zemi (i když z některých kopů a výskoků zůstává rozum stát). Musím taky upozornit na výborného záporáka, jehož tríček s lámáním páteře o koleno mi připoměl dětská léta, jež jsme s bratrem propařili v duel modu u Mortal Kombatu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je zatiaľ jediný film mimohollywoodskej tvorby s Jetom Li, ktorý som videl a musím sakra doplniť zásobu. Príbeh je skoro rovnaký vo všetkých kung-fu filmoch, scenáristov akoby vôbec nepoznali a bolo im to u prdele, no akcia s Jetom je božská! Ten týpek má v žilách hádam dynamit, ktorý exploduje každým úderom a záberom kamery! Suprových 100%. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Fakt přehlídka mlátícího umění mistra ve svém oboru pana Jet Liho a spol..tady je chlapík ještě v nejlepší formě a stojí to za to. Dialogy nejsou ani tak debilní jako v kvantu ostatních kung fu filmů a to taky rozhodně potěší..(pokud vás ale zajímají fakt jenom řežby, tak vám to může bejt buřt). Takže doporučuju! ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Zvláštní žánrový hybrid. 'Jing wu ying xiong' je křečovitý v dramatických momentech (za kterou může obecně asijská tradice ignorovat vyprávění obrazem, které nabourává pomocí zbytečných dialogů - aneb co už víme, obvykle ještě znovu uslyšíme)... a na druhé straně neuvěřitelně sofistikovaná a kreativní podívaná v akčních sekvencích. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh nieje ojedinelí a ešte sa mi zdá mierne chaotický a niektoré scény tu boli čisto len na efekt, lebo k deju sa nehodili ani nič neriešili. Boje boli prepracované a boli aj pekne znázornené, len celok mi pripadal nevýrazný, mätúci a niekedy troch aj nezáživný. Tak je to za 3*, ale prihodím 1* pre J.Liho, to jeho bojové umenie vo filme parádne vyzerá a jeho vyraz bol jasní, ide si odhodlane pre pomstu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama