Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní zpracování humoristického románu Zdeňka Jirotky Saturnin, ze kterého až nůžkami střihačů vznikl stejnojmenný celovečerní film. Jiří Oulický, drobný pražský úředníček, jehož nejmilejší zábavou bývá poklidná večerní partička kulečníku s přítelem doktorem Vlachem, si nedávno najmul sluhu. Nebo přesněji - Saturnina. Protože Saturnin není obyčejný sluha, který by postával u dveří a říkal: "Dobré ráno, milady", anebo: "Jak jste se dnes vyspal, milostpane?" Saturnin je nezkrotný živel, poťouchlý dobrodruh s ďábelským smyslem pro humor, člověk nesmírně si vážící lidí moudrých a opovrhující osobami značně hloupými. A tak je více než jisté, že život Jiřího Oulického už nikdy nepoběží ve starých kolejích. Na hausbótu, v kavárně, v rezidenci Jiřího dědečka, všude je to jen a jen Saturnin, kdo má přinejmenším morálně navrch. (dopitak)

(více)

Recenze (106)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má velkou snahu, ale na svou knižní předlohu nikdy v životě nedosáhne. Záměrně jsem si vybrala ke zhlédnutí seriál a ne film, abych viděla i vystřižené scény a měla zážitek o trochu delší. Psané formě jsem se musela smát nahlas, zde jsem tohle ovšem postrádala. Přesto byly postavy stvořeny zhruba tak, jak jsem si je podle popisu v knize představovala. Tento seriál by potřeboval ale mnohem víc dílů, aby dokázal věrneji citovat velmi obsáhlé dialogy, které mají mnohem vtipnější vyznění, když jsou napsány. Za to ale asi nikdo nemůže. Jako zpestření k maturitnímu učení určitě doporučuji, ale ještě více doporučuji si Saturnina přečíst, je to asi nejvtipnější kniha, kterou v seznamu najdete. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych si netroufnul tvrdit, že seriál Saturnin je kdovíjak kvalitní. Havelkův „neherecký“ projev mě současně irituje i uklidňuje, střih mě spíš jenom irituje a Víznera moc nemusím. Asi to bude tím, že mám prostě Saturninovy příběhy rád a dnes spíše nevídanou vlídností humoru, který je přitom bez přemíry umělého sladidla - vždy se rád podívám znovu. ()

Reklama

JeffScylla 

všechny recenze uživatele

Je pravda že kniha je lepší, pochopitelně Vždy je kniha lepší. :) Je pravda že Obsadit Saturnina Víznerem , to by bylo přiznám se asi poslední jméno které by mne napadlo. Ale také je pravda že to zahrál dokonale a myslím si že k tomu přistupovali všichni naprosto zodpovědně. Je to trochu jiné než kniha. Není to spád vtipů ale takový klidný filmeček s vtipem. Ale mně se líbí a nedám na něj dopustit. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je faktem, že tahle klasika se lépe čte, než se na ni kouká, ale i tak jsem si seriál užila a pobavila se. Obzvlášť když jsem se koukala s člověkem, který zrovna dočetl knihu a už dopředu hlásil, že tohle bylo v knize a tohle ne, a i tak se smál jak na lesy. Řekla bych, že takoví lidé Saturnina jen vylepšují. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Trocha literální klasiky neuškodí...Ovšem knihu jsem zatím ještě nečetl, Toto seriálové zpracování bylo tedy mé první seznámení s legendárním Saturninem. I samotné zpracování bylo trochu víc knižní než filmové, ale docela jsem si to užil. Od tak opěvované klasiky bych možná čekal nějaký výraznější humor (tady hlavně někdo řekl sem tam nějaký bonmot), ale bylo to milé, Ondřeje Havelku je radost sledovat snad kdekoliv a ten noblesní nádech je osvěžující.   K tomu legendární Teta Kateřina. ()

Zajímavosti (6)

  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. Dědečkova vila se nacházela v Hýskově. Nemocnice byla Dětské centrum při FTN v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Jsou tu scény z Bubovických vodopádů. Dědečkova vila se nacházela v Hýskově. Kostel na konci je kostel sv. Matěje v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama