Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

castor 

všechny recenze uživatele

Clintovi už bylo rovných šedesát, ač na to úplně nevypadal. Vsadil na vážnější tón a možná se tvůrci nechali trochu strhnout projekty o dvou vzájemně se popichujících poldech: ostříleným Clintem a drzým mladíkem z bohatých poměrů Charlie Sheenem. Společně se snaží dopadnout šéfa zlodějského gangu, kdy se dokonce starší z parťáků stane jeho rukojmím. Scénář je každopádně čistě rutinní bez jakékoliv připadné hodnoty. A akce je tu hlavně proto, aby to dostatečně bouchalo, nebo to vypadalo co nejvíc efektně (u záporáků shazujících auta z jedoucího kamionu se zřejmě inspiroval Michael Bay). Zelenáč nicméně propadl a byl to Eastwoodův další z komerčních neúspěchů v řadě, takže bylo na místě, aby sáhl do vlastní kapsy a vytáhl projekt, který roky odpočíval (triumf Nesmiřitelní). Slovní přestřelky obou hrdinů zároveň zdaleka nedosahují popichování poldů ze Smrtonosných zbraní a dalších. Pořád je to ale slušná zábava. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně nízké hodnocení tady, musím říct, že mě se to poměrně líbilo. Film poskytuje takový ten nádech začátku devadesátých let, což je nejlepší období právě na takovéhle akční krimi komedie. Eastwood má přesně na míru ušitou postavu postaršího zahořklého policajta, který hláškuje a táhne kupředu v podstatě celý film. Jako celek to sice není nic hodnotného, ale jako oddechová akční komedie to je výborné a nudit se určitě nebudete. 75% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový stereotyp podle akční šablony, béčko, které nemá čím příjemně překvapit, nepříjemně pak v mnoha ohledech (za všechny motorka v kuchyni). Clint - režisér se ještě připravoval na úspěšnější budoucnost a Clint - herec byl už za zenitem. Sheen pak zahrál to, co by zvládl jakýkoliv mladě vypadající ocmrda. O pikantní erotickou vložku bych se klidně i ochudil, zatímco Charlie si dával pěknou Laru, na Clinta zbyla mužatka Sonia.. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No hurá, konečně eastwoodovka z osmdesátek (rok 1990 jsou ještě osmdesátá léta:-)), která není oázou trapnosti ani nudy. Volba na Charlieho Sheena jako parťáka byla povedeným tahem, protože kromě komediálního talentu je to prostě i dobrý vážný herec a v podstatě má víc prostoru než Clint. Samozřejmě se nejedná v žánru o nic světoborného, je to víceméně klasický představitel tehdy hodně populárního filmu s nesourodou policajtskou dvojicí, ale film má spád a navíc Sheen a Eastwood jsou opravdu skvělá dvojka. Navíc má tenhle film snad ještě blíž Dirt Harry serii než Sázka na smrt, akorát Harry si tak neliboval ve smradlavých doutnících:-)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama