Reklama

Reklama

Mosquinha

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1890, 1 min

Obsahy(1)

Opakovaný záběr na vzlétající mouchu (moucha je překlad názvu). Celý snímek je ve zpomaleném záběru. (Caesar1993)

Recenze (30)

Dever 

všechny recenze uživatele

120 rokov starý spomalený 10 sekundový záber. Zaujímavé je, že je stále lepší, než niektoré filmy dnešnej doby. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Absolútny filmový pravek. Sedem sekundový snímok z konca 19. storočia. Krátkometrážny, čiernobiely, francúzsky filmík z roku 1890. Rarita, kuriozita, pamätihodnosť. Odlietajúca mucha. Zrejme prvý filmový trik v dejinách kreatívnej kinematografie. Strašne starý "Mosquinha" od vynaliezavého pána Etienne-Jules Mareya. Všetko má svoje skromné začiatky, tak isto i filmová tvorba. Majme teda ku tomuto prestárnutému titulu rešpekt. *** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Étienne-Jules Marey vynalezl fotografickou pušku, a s ní předvedl něco, o čem se jiným ani nesnilo. Odlet mouchy s vráceným záběrem na začátek, aby moucha mohla znovu odlétnout a my diváci si ten její vzlet ještě jednou vychutnali. Celé je to okořeněné zpomaleným záběrem. Bravo mistře, velmi mě těšilo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V roku 1890 vytvoril francúzsky vedec Étienne-Jules Marey niekoľkosekundový záber letu muchy. Zaujímavosťou je, že ju natočil spomalene. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o opravdu unikátní záběr, který zaslouží uznání. Vzhledem k době vzniku k použitému triku chovám úctu. Někdy i to málo si jí určitě zaslouží. Tihle průkopníci jako Étienne-Jules Marey již dnes sice upadli vzpomnění u široké veřejnosti, ale je dobré si je občas připomenout. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, na to z akého roku je tento kratučký klip musím uznať že sa obraz zachoval prakticky nepoškodený, a to teda nie je častí výskyt . Mucha ktorá tu vzlietala vyzerala realisticky , akoby to bol priblížený a spomalený záber skutočnej muchy, vynikajúca fotomontáž. Alebo to bola mucha skutočná a film z roku 1890 ma oklamal ? No, je to dosť možné. Neviem ako sa to tvorcovi podarilo. Dostáva za to moje uznanie..... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu dokonalé. Snad první film, který zaznamenával něco jiného, než výjev lidí někde na zahradě. 4* ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Filmy té doby většinou zachycovali obyčejné motivy (příjezd vlaku, chůze po zahradě...). Mousquinha ale přináší pohled zajímavý i pro dnešního diváka. Jeden z prvních přírodovědných dokumentů. ()

Reklama

Reklama