Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kagura Tsuchimiya z rodiny vymítačů, která si podrobila nejmocnější posvátnou bestii, draka Ga-Rei, se po ztrátě své matky stěhuje k Yomi Isayama. Yomi, která ztratila své rodiče již dávno, chce pomoct smutné Kaguře s nepřízní osudu a proto se k ní chová jako ke své sestře, kterou nikdy neměla. Netrvá dlouho a dvě dívky si k sobě vybudují velmi silný citový vztah, kterému se snaží všichni v jejich brandži vyhnout , protože je možné, že budou muset jedna druhou v budoucnu zabít. Co nikdo nechtěl - stane se, a jedna z nejtalentovanějších vražedkyň démonů Yomi se promění v démona a jedině Kagura má schopnosti na to, aby jí zastavila. Pro Kaguru není možné nejmilovanější osobu ve svém životě zabít a ví, že ať v souboji vyhraje kdokoli, ona nakonec vyhrát nemůže. (WildevilCZ)

(více)

Recenze (15)

Zíza 

všechny recenze uživatele

No, nevim, tak trochu jsem se při sledování každého dílu - bez výjimky - nudila. Ne, že by mě přepadalo spaní, ale měla jsem tak trochu nutkání koukat na lištu, kolik ještě času zbývá do konce a trochu jsem byla zklamaná, když jsem zjistila, že jsem teprve v polovině dílu... To by se nemělo stávat, ne? Ale animace je fakt pěkná... ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jak píše mandelbrot, seriál vcelku rychle upoutá divákovu pozornost, i když na začátku třeba nebude moc dobře vědět co se přesně děje... Snad i kvůli tomu se bude koukat dál, aby se to dozvěděl... To byl i můj případ a neprohloupil jsem... Seriál sice někdy poleví do klidnějších a neakčích scén, ale to na kvalitě seriálu pro mě nic neubralo, naopak... Kagura pro mě byla stejně výrazná jako Jomi a jejich postavy jsem si oblíbil... Jak píše mandelbrot, tak Jomin přechod byl dobře vysvětlen... Nicméně nesouhlasím s ním že potvory byli ošklivé... Asi sem málo náročný, ale mě se líbili... Co se týče toho "klišé", tak mladé holčičky bojující proti temným silám atd. jsou v hodně anime seriálech (Blood+, Elfen Lied, Gunslinger Girl, Witch Hunter Robin a další..), nicméně hudbu měl seriál hezkou, zajímavou... Celkově se mi seriál líbil, zajímavý děj, prostředí, zvraty, postavy, hezká hudba a animace... ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům seriálu nelze upřít schopnost upoutat divákovu pozornost. Po úvodních dílech se asi najde málokdo, kdo nebude chtít vidět alespoň pár dalších epizod. I přes množství klišé (středoškolačky bojující proti démonům ...) ošklivé CGI potvory a některé nepříliš výrazné postavy (ano, Kagura) se i dál jedná o docela povedený seriál. Hlavní zásluhu na tom má pochopitelně Jomi, které prostě nelze nefandit ať už masakruje kohokoliv a i její přerod je docela dobře vykreslen. Za zmínku určitě stojí i velice slušná hudba. Nebýt toho vyměknutí ke konci, možná bych přihodil i tu čtvrtou hvězdu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Parádní akční odreagování postavené na zápletce pomsty, která je v tomto případě opravdu nelítostná. To co dělí Ga-Rei Zero od průměru je lehké prohození chronologie epizod (plus absence openingu a endingu v prvních dílech), které tomu všemu dá tu správnou šťávu. Atmosféru podtrhuje sice opakující se ale kvalitní soundtrack. Námět by možná s přehledem uživil i více epizod, ale občasná dvanácti dílná jednohubka také není na škodu. Chtělo to možná jen větší rozpočet na lepší animaci. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No myslím si, že dát epizody z konce seriálu na začátek je chyba. Působilo to velmi přehnaně, divně a bůhví co všechno + podivně nakreslené příšery, na vás vyskočí hned ze startu (zvlášt jeden typ mě vysloveně vytáčel). Tohle když na vás vyplivnou v první epizodě mnohé to odradí bych řekl. Nakonec z toho však vypadlo hodně dobré anime a nebýt toho začátku, tak bych dal asi 100%. Hudba byla svižná a pomáhala seriálu na obrátkách. Narozdíl od Mandelbrota, mně se emoční konec velice líbil, řekl bych, že je to pěkné anime v žánru akce, tragedy, fantasy / 95% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

také 4+ alebo 5-... ale keďže je to prvá séria po dlhom predlhom čase, ktorá ma upútala natoľko, že som ju pozrela za 2 dni, tak som sa priklonila na 5*... pútavé, dobre vyrkeslené postavy, ich pocity, potreby, a predsa nie je všetko odhalené a čo to zostáva na našom uvážení :) ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí docela lacině, ale už po úvodních 10ti minutách budete vyvedeni z tohoto omylu. Tendle seriál má jednu z nejlepších úvodních epizod a to i přesto, že první půlka tédle epizody je téměř odpadní. :) Sice se to pak těžko překonává, ale myslím si že i tak to vše stojí za shlédnutí. Yomi je navíc jedna z nejlepších záporaček všech dob. 8/10 ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Ja som bol najprv že „hmm“ a ono to bolo „interesting“ a ja som bol potom že „yeah“ a ono to bolo potom „funny“ a ja som bol potom že „whaaat“... 76%? Haha, to určite. Na začiatku dostaneme cool tím, ktorý bude rýchlo vykosený, aby sme videli „superioritu“ nepriateľa. Potom sa predstaví druhý, ešte viac cool tím. Nanešťastie obsahuje uplakaných cirkusových retardov, ktorí keď majú niekoho zabiť s citovými väzbami, len stoja a čumia ako je niekto vraždený. Takýchto tragédov som už dlho nevidel. Mimochodom, ak chcete vidieť ako bojuje vozíčkar so špičkovým šermiarom, nenechajte si toto ujsť (to som vybuchol smiechom, ale v zlom slova zmysle). A mimochodom, jak sakra sa niekto cez ten kameň vie okamžite liečiť a niekto je s ním zraniteľný stále ako človek? ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Žiadny opening, žiadny ending. Hneď v prvej časti zabijú jednu hlavnú postavu, tá sa v ďalšej časti vráti a zabije aj tú druhú.... Čo od takéhoto seriálu ďalej čakať? Tomuto váham dať aj čo len jednu hviezdičku . . . No, tak asi takto by vyzeral môj komentár, keby som to vzdal už po druhej časti (od čoho som teda nemal vôbec ďaleko) - a naozaj by som sa zmýlil, čakať môžete veľa...:) Pekná animácia, dobrá hudba, fajn opening aj ending, zaujímavý príbeh a pôsobivý koniec. Možno som však staromódny, ale mám rád, keď sa veci vyvíjajú chronologicky a preto jednoducho musím z hodnotenia niečo odobrať za ten nepodarený začiatok. Napriek tomu veľmi slušné 3* ... ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Slušné anime, kterému bych i dal plné hodnocení. Bohužel se nevyhnulo častým stereotypům tolik typických pro tuto tvorbu – např. hlavní hrdinka musí řešit školní problémy, i když zachraňuje svět od temných sil, časté vykecávání v některých situacích atd. – Někomu to možná nevadí, ale já už jsem toho poslední dobou přežranej a vyloženě mě to tam nasíralo. Přitom příběh samotný špatný není, postava Yomi (kterou bych se nebál označit za hlavní) je dobře napsaná a díky tomu že ji zpočátku vidíme jako nelítostnou a chladnou mašinu na zabíjení jen proto, abychom se vrátili na úplný začátek a viděli, že dřív bylo všechno úplně jinak, to dává příběhu hned lepší rozměr – velké plus seriálu. Hudba není špatná, jen se po čase trochu začne opakovat (nijak mi to nevadilo), nicméně opening/ending jsou spíše průměr. ()

Reeya 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně povedené anime. Skvěle vykreslené postavy, hlavně dvě ústřední hrdinky, které Vám přirostou k srdci. Musím přiznat, že Yomi je jedna z mých oblíbených hlavních hrdinek vůbec. Děj je celkem svižný a akční, i když někde uprostřed se akce na chvíli vytratí. Taky se mi líbila myšlenka prvního dílu, jehož konec je hodně povedený. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Je co chválit. Nápad s osmidílným flashbackem, celková mytologie, hudba, která mi připoměla Madlax, ústřední dvojici, tým vymítačů....a mohl bych pokračovat. Na úvod mě znejistili divně vypadající démoni, ale co - démonům se musí takové věci odpouštět:). Především ale, na seriál, ve kterém teenagerky loví pekelníky, je vývoj postav takřka neuvěřitelný a charaktery a vztahy mezi nimi vůbec příjemně realistické - klobouk dolů. Snad poprvé v japonském seriálu na mě fungoval i jejich humor, takže chvíle, kdy spolu holky jen tak blbnou nejen že neotravovaly, ale velice pěkně pohámali budovat atmosféru. Skoro jsem se přistihl, že bych si možná nechal líbit i prequel s více vymítačskýma akcema a klidně i více epizodičnosti jako např. v Noir, na druhou stranu regulérní pokračování nevim nevim, protože z mých nejoblíbenějších postav jich závěrečné totilky přežije jen hrstka a samotná záhada co je zač původce všeho toho zla není vlastně až tak důležitá. Má poslední pochvala patří týmu, který dělal české titulky, protože odvedli skvělou práci.Takže když si tak po sobě čtu hodnocení, není důvod ty hvězdičky nezaokrouhlit směrem nahoru. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

No, není to úplně čistých 5, ale i tak se jedná o velmi působivé anime, u kterého jsem se opravdu bavil a můžu ho jen doporučit. Všechno podstatné bylo řečeno nade mnou, já bych jen dodal, že jedno z mínusů tohoto anime jsou naprosto nevhodně vypadající démoni, kteří tam skoro jakoby ani nepatří, zvláště ten ještěr, který se objeví hned v prvním díle. Jinak jsem byl nadmíru spokojen. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Hm, hrozně dlouho mi trvalo to dokoukat, ale nakonec to stálo za to. První dva díly vás hodí na konec děje, a pak se vracíte na začátek, tam kde to vlastně všechno začalo. Což bylo zajímavé, a určitě plus, že tenhle seriálek nešel chronologicky. Kagura a Yomi, dvě dívky školou povinné z rodin exorcistů. Pár příšerek, zombíků a jedna nešťastná transformace (která byla naprosto skvěle vyvedená). Animace taky pěkná. Will you kill someone you love, because of love? ()

Reklama

Reklama