Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ač jsem ve skutečnosti zarytý odpůrce Santy a miluju jenom Ježíška, jednou provždy, tahle posmutnělá pohádka se mi moc líbila. Malého Nikolase bych si s potěšením vzala domů a po roce péče bych si ji bez váhání prodloužila na celoživotní. Ke snímku – zajímavý námět, velmi příjemné a citlivé zpracování, krásná hudba a za úplné „nej“ považuji finskou zimní krajinu, nádhera. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lépe bych byl udělal, kdybych si byl býval Legendu o Vánocích pustil v pokročilém adventním období. Před Vánoci by tento finský počin dozajista dostal ještě mnohem větší kouzlo, tudíž všem doporučuji, aby si snímek odložili právě na tento čas. Místy dojemný příběh zasazený do krásné krajiny vás brzy vtáhne do svého děje a rádi se necháte obalamutit verzí toho, jak to mohlo se zrodem Santa Clause být. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moju vianočno-filmovú nádielku tohto roku odštartovala krásna rozprávka s názvom "Legenda o Vánocích". Najmä v teraz, v chladných časoch, kedy teplomer nehlási viac než - 5°C, má Wuolijokiho snímok schopnosť veľmi výdatne zahriať pri srdiečku. Realistické spracovanie "ako to vlastne bolo" ala Santa Claus bez žiadnych čári-máry lietajúcich sobov (SPOILER: Ak nerátame záver KONIEC). Navyše ste pozvaní na vstup do neodolateľnej krajiny zasneženého i nezasneženého Fínska, ktorá Vás zaručene uchváti. __ Pane Troško, tahkle se točej pohádky! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Začátek poněkud drsný - šestiletý chlapec rázem přijde o rodiče i malou sestřičku a vesničané se jej po následujících sedm let ujmou, každý rok jiná rodina. Mně to pendlování od jedné rodiny ke druhé přijde docela smutné. Když to přirovnám na dnešní poměry, je to jako by neustále střídal pěstouny a byla mu odepřena možnost najít stálý domov. I když v tak malé vesnici se to asi bralo jinak, když se se všemi znal, tak měl vlastně domov všude a zároveň nikde. Ve třinácti jej vzal do učení starý mrzutý řezbář, čímž mu konečně poskytl trvalý domov. První polovina filmu o osiřelém chlapci bez domova mě zaujala, ba dokonce přímo dojala, že jsem vážně uvažoval o 4 *, takováto sociální dramata mám rád. Ovšem druhá polovina, kdy je Nikolas ve věku samotářsky žijícího starce s plnovousem a odívající se do červenobílého hábitu mi už přišla poněkud kýčovitá a nezajímavá, odkloněná od původního dramatu, zato se zřejmým nádechem komerce. A létající sáně na závěr tomu nasadily korunu, tady už se tvůrci netajili zavděčit  anglofonním divákům. Začátek je na 4 *, ovšem druhá půle a závěr film degradují na slabé 3 * a 45%. ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Nevim, kde tenhle film získal to vysoký hodnocení. Mně to přišlo dost nudný a nekvalitní, až bych řekla tragický..Hledala jsem nějaký kvalitní vánoční film, který by mi navodil vánoční atmošku, tohle mi ale navodilo uplně něco jinýho. Herecký výkony nic moc, kostýmy nevěrohodný, celkově nepravděpodobný (jasně, je to pohádka, ale stejně).. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama