Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická komedie o nerozlučném přátelství, nepodařených láskách a nešťastných záletech dvou sympatických mladých žen... Hlavními hrdinkami romantické komedie jsou dvě kamarádky Pavla (N. Boudová) a Dáša (S. Postlerová). Obě učí na základní škole, a zatímco Dáša je šťastně vdaná, Pavla svého životního partnera ještě nepotkala. Když nezafunguje seznamování na inzerát, rozhodne se Dáša, že své kamarádce najde partnera na internetu. Konečně se objeví zajímavý muž (V. Vydra), ale Pavla se seznámení s ním vyhýbá. Protože by ale nechtěla zůstat v životě sama, přece jen souhlasí s Dášiným nápadem, že si nový objekt nejdříve anonymně oťuknou. Co kdyby to byl konečně ten pravý? Vydají se za ním a netuší, jaké dobrodružství na ně čeká. Zažijí spoustu legrace, ale také nejedno zklamání. Vydrží jejich kamarádství tak těžkou zkoušku? (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Václav Vydra se má. Doba mu přeje, a může hrát a hrát. A hraje a rád. Podobně ožila i Zdena Herfortová, která byla dlouhodobě vyhlašována za nejhorší herečku v Brně, ale pak si na ni lidi zvykli, tak jako si člověk zvykne na ledacos, a tak hraje a hraje, neb režiséři blbnou spolu s ještě blbějšími diváky, jejichž soudnost je dávno zakrytá pohodlností. Jedna hvězdička za to, že něco takového může vůbec vzniknout. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ten děsivý scénář a do oka bijící televizní punc celé komedie, jestli se tomu tak dá říkat, nezachránil ani švihák lázeňský v podání Svatopluka Skopala. Jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se málem potrhala smíchy, když se na scéně objevil a tu druhou za malebné záběry české krajiny, což je asi to jediné, co vidím na příběhu romantického. Jinak jde o klišovitou nudu k uzoufání s nepříjemně přehrávající hlavní hrdinkou, kterou se pokusila ztvárnit Nela Boudová. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nám ČT1 v nedělním hlavním vysílacím čase nabídla konečně něco odpočinkově stravitelného a dějově přijatelného. Příjemný snímek zaujme hereckými výkony Václava Vydry nejml., který na rozdíl od minulých rolí (např. v serii "Kameňáků") dokázal, že umí opravdu zahrát i hodnotnou roli; zaujme i Svatopluk Skopal v roli vášnivého sběratele ženské poctivosti a v neposlední řadě zaujmou i obě hlavní ženské role dvou učitelek, které nejsou ve své vlastní, osobní životní roli tak docela spokojené. K tomu opravdu dobrá kamera s trochou té romantické krásy okolní přírody lázní a příjemné ukončení víkendu s ČT1 je na světě. Díky Ondřeji Kepko, bylo to vážně dost dobré. Kritikům zde na ČSFD bych vážně doporučoval raději nekoukat na Českou televizi, pustit si na videu něco podle svého gusta a hlavně více rozvahy ve slovním vyjadřování a hodnocení. Není pravda, že české filmy mají OBVYKLE nízkou hodnotu. Spíše bych se přiklonil k tomu, že nízkou hodnotu mají hodnocení některých uživatelů, kteří hodnotí jen proto, aby mohli něco nebo někoho shodit. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Za romantickou komedii bych to nepovažoval, protože tu žádná láska nebyla. Hrdinka se zabouchla do chlapa, který ji nechtěl, a nechtěl ji ani na začátku, ani na konci. Vím, že to tak v životě chodí, ale romantická komedie má svá pravidla a k těm patří, že divák očekává, že se ti dva dají dohromady. Scénář nic moc, aspoň že ti herci byli slušní. Co mě ale štvalo, byl Kepka, který už tradičně do filmu obsadil svou matku (Vránová), strejdu (J.Kepka) a kamarády (Postlerová). Navíc nechápu, proč Postlerová měla tu šílenou paruku. Ale co, ČT v poslední době vyrobila tolik shitů, že tohle rozhodně vyniká. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

České televizní filmy mají obvykle nízkou hodnotu, a Bekyně to jenom potvrdila. Kepka nudně a bez invence servíruje příšernej scénář, kterej mě několikrát donutil úpět. Občas to můžou zachránit herci, ale tady byl aspoň trochu zábavný jen Skopal, který ode mě dostává tu jedinou hvězdu. Tomu jsem nakonec i fandil, aby přefik tu blbku. Ve výsledku je pro mě Bekyně jen dalším zbytečným televizním filmem. Škoda. 15% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Františkových lázních a botanické zahradě v Praze, Ostrohu-Seebergu. (M.B)

Reklama

Reklama