Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (228)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemný, a technicky velmi dobře odvedený animák, který sice to nejlepší vychrlí v prvních 20 minutách, přesto i ve svém průběhu kouzlí spoustu vtipných nápadů na téma "jak využít zahradní okrasu". Jako největší problém bych tak ani neviděl v podstatě neexistující děj (postavy pobíhají po plátně sem a tam bez zjevné logiky a návaznosti), ale spíše ne úplně šikovně roubované vážné momenty a především trapná hudební čísla. Přesto ve své podstatě naprosto OK... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, animovaná, trpasličí verze Shakespearovy slavné hry se zde opravdu nepovedla. Nejen, že logicky vykrádá klasiku, ale krom toho vykrádá i jiné animované či hrané filmy. Vtipné momenty již jste viděli mnohem lépe zpracované jinde a ten zbytek za zmínku vůbec nestojí. Prostě a jednoduše: zklamání, které není velké, ale do průměru tento film má v kvalitě také daleko. 50% ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu pro koho to má být? Pro akcí nezasvěcené děti (protože ty, co znají Kobru 11 by to nebavilo), nebo staré babičky a dědoušky, jenž si na zahrádce skutečně tyto kýčovité trpaslíky hýčkají??? Fakt nechápu, kdo tuto zápletku s trpaslíky posvětil a které studio za TOHLE zaplatilo :D. To nemůže bavit nikoho, ani MĚ - poblázněnou do animáčů. Jen chudák W. Shakespeare, který napsal slavné tragické dílo, asi by si to znova rozmyslel, kdyby věděl jaký kýč se z toho stal. Za postavu Růžobrka přidávám jednu hvězdu, ten měl něco do sebe. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se rád podívám na nějaký animovaný film, proto je možná škoda, že výběr tentokrát padl na Gnomea s Julií - ušly mi zřejmě o mnoho lepší snímky. Na druhou stranu špatné to taky nebylo, oceňuji jistou dávku originality a děti se u toho určitě budou bavit. A až příště uvidí v obchodě zahradního trpaslíka, rodiče to budou mít hodně těžké. 5/10 (viděno s českým dabingem) ()

Michelle41 

všechny recenze uživatele

"The story you about to see has been told before. A lot." - Klasická pohádka pro děti, kdo čekal animák pro celou rodinu, byl pochopitelně zklamaný. Podruhé se na to dívat z vlastní iniciativy nebudu, ale byla to docela roztomilá jednohubka, to se musí nechat. Dětem a milovníkům happy endů se bude určitě líbit. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Notebook paní Montague má na sobě logo banánu. (griph)
  • Několik reálných gnom-obývaných příměstských britských zahrad pomohlo inspirovat místa pro film. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2011 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama