Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

sona123 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka. Francouzi se šarmem svým vlastním rozbalili ve 103 minutách konverzačně-situační komedii o dospívání rozverné - asi docela zlaté - mládeže, která není jiná, než byla generace starší (generace rodičů) a problémy mají stále stejné (muži x ženy a ach ta láska). Ale ten způsob, jakým to udělali, to je to, co LOL zvedá téměř do nebeských výšin. Francouzská nedbale elegantní a úžasně šmrnc móda, mladí krásní jako ze žurnálu a hrající jen tak mimochodem, vtip plynoucí také tak nějak sám od sebe, do toho sexy francouzština a pár hudebních čísel, všechno to bravurně funguje a především přirozeně, žádná těžká lopotná práce, na jakou jsme často zvyklí. Já se prostě zamilovala. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

videla som aj americkú verziu z 2012, a keď to mám porovnať, tak oba filmy mi vychádzajú ako typické teenage filmy, na jednom mi vadilo to, na druhom ono, na jednom sa mi páčilo to a na druhom ono ... francúzska verzia bola komornejšia a amerika bola taká divokejšia ... výborná muzika v oboch prípadoch. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Smutný vlastně je, že ani jednou jsem si neLOLnul, respektive že jsem celej film jako komedii nechápal a vtip jsem v něm neviděl. Dobrý ale je, že pokud budu chápat film jako nějakou mezigenerační studii, dá se tam najít řada zajímavejch momentů. Jako pozitivum, který vlastně tahá moje hodnocení do čtyř hvězd, ovšem chápu citlivej výběr hlavních představitelek (rozuměj dcery a její matky), které nejenže jsou hezké, ale jsou i chytré :) Negativum je však výběr metrosexuálních frajerů, kteří jsou jakože nějakými idoly francouzské mládeže současný doby. Dobrej byl zase ale výběr obou dospěláckých hlavnějších charakterů, totiž táty a policajta, žj. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sladký život pařížských středoškoláků. 1) Tak takhle si žijí francouzské středoškolské střední vrstvy - zajištění, v hlubokém míru, o bídě se učí jen ve škole a jejich svoboda je téměř nekonečná. V blahobytném životním standartu si vytvářejí moderními komunikačními prostředky silně propojený vlastní svět, který žije sám pro sebe a který se definuje klasickým generačním protestem, jak tomu bylo odedávna a vždycky i bude._____ 2) Trochu klipovitě udělaný film mé srdce, pravda, nezasáhl, ale strávil jsem u něho a u pěkného Jérémyho Kapone (hlavního hrdiny Maela) příjemných sto minut. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka, která sice nemá nějak extra propracovaný děj a charaktery postav jsou až někdy až přehnané, ale mě prostě celý film hrozně bavil, za celých 103 minut jsem se snad ani chvíli nenudila. Navíc se mi také líbil výběr prostředí, kde se film odehrával (památky v Paříži a Londýně...). Inspirace skutečnými události mě ani nepřekvapila, jednalo se v podstatě o obyčejný příběh, ale přesto zajímavý a zábavný.. A jsem zvědavá, jak moc zhorší kvalitu ten nový remake s Miley Cyrus, který tento rok má přijít do kin. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)
  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)

Reklama

Reklama