Reklama

Reklama

Fish Tank

Trailer 1

Obsahy(1)

Patnáctiletá Mia (Katie Jarvis) žije se svou matkou a mladší sestrou obyčejný život, který se ale změní, když si její matka domů přivede nového přítele. Connor (Michael Fassbender) pracuje jako ochranka, je milý, sexy, štědrý, zábavný, zajímá se o Miu a její sestru. Díky tomu všemu se Mia "rozzáří" a bude jen otázkou času, jestli bude i něco víc. (j.o.j.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (314)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Britská sociální dramata prostě můžu. Nejsou pro každého, ale jejich fanoušky Fish Tank nadchne. Škoda jen pomalejšího tempa zejména ze začátku. Je i trochu škoda, že hlavní hrdinka není herecky příliš výrazná a velkou část snímku si tak pro sebe krade jako vždy výtečný Michael Fassbender ve vedlejší roli. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 2010: Vycházela-li Andrea Arnold ve svém snímku i z tvorby bratrů Dardennů, jak je avizováno v jednom ze zdejších obsahů k filmu, pak nelze přehlédnout jistou podobnost Fish Tanku s jejich Rosettou. Obě hlavní hrdinky vyrůstají v šedivém prostředí na perifériích menších měst, v rozpadlých rodinách, bez otce, oběma se dostává jen minimum lásky a pochopení od sobeckých a nedospělých matek, které bojují samy se sebou a s alkoholem. S hlavní hrdinkou Fish Tanku Miou jsem na rozdíl od Rosetty měla trochu problém. Že najdu pochopení pro na první pohled nevychovaného a vzpurného spratka jsem opravdu nečekala. A přece se tak nakonec stalo. Realistický příběh se spoustou překvapivých a silných scén (např.účast Mii na konkurzu na tanečnici či loučení obou sester) mě nadchl a v závěru i dojal. Mé hodnocení hodně ovlivňuje osobní až nekritické zaujetí Miiným příběhem. Nečekaně jsem v něm totiž našla pořádný kus sebe samé. PS: Ústřední píseň California Dreaming je mnohem lepší v originální verzi od skupiny The Mammas & The Papas. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Fanastická hloubka záběru i jemná metaforika jinak velmi realistického zobrazení – Andrea Arnold disponuje pozornou empatií ženy, která ji však nezabraňuje pod velmi estetickým balením skrývat morální bláto, pokoření i zradu. Výborná Kate Jarvis má dračí temperament, Fassbender dokazuje, že patří mezi nejelastičtější herce dneška a celé to zvláštně zmrzačené panoptikum postav šlape bez jakéhokoli zadrhnutí. Výsledkem je ryzí realismus, který se ale v žádném případě neplete s řemeslnou rutinou či dokumentární odtažitostí. Fish Tank je perfektním kompromisem mezi autenticitou a estétstvím. Zazlíval bych mu jen občasou zdlouhovavost, leč i ta je součástí rukopisu Andrey Arnold. Rukopisu, na kterém hodně vidím otisky dánské školy Larse Von Triera... ovšem Fish Tank je svébytným a sofistikovaným autorským filmem. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Spadla mi čelist. Tohle bylo tak brilantní, že nemám ani slov. Snad jen připojím varování. Tohle není realismus. Tohle je daleko víc. Obyčjná holka v celkem obyčejné situaci, ale absolutně neobyčejném příběhu. TENHLE FILM JE GENERAČNÍ VÝPOVĚDÍ SOUČASNÉ ZTRACENÉ GENERACE 0 a mně jen hlava nebere, kolik vrstev Fish Tank má, kolik témat bravůrně pokrývá, kolik koleček mi během sledování porouchalo v hlavě... A to se ani nezmiňuju o stokrát vychválené kameře, protože ta je jak esteticky vypiplaná, tak naprosto perfektně sedící tématu. Sledovat příběh dívky, která bloudí tak beznadějně, že snad i zapomněla, co že to hledá, pro mě bylo uzemňující. Absolutní souhlas s POMEM, Sheldrou a vlastně všemi, kteří kouzlu Mii a jejího dysfunkčního života propadli. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Ahoj ty čubko. Nezapomeň mi poslat sms" ...a taková slova zde padají od 8-letého piškota. Snímek i díky těmto hláškám působí velmi autenticky. Nemalou měrou se na tom podílí právě herecké výkony, které nelze přehlédnout. Už jen tím, že přesně zapadají do stylu a prostředí Essexu. Ikdyž by holčina zasloužila nějakou tu návštěvu v polepšovně, svým způsobem jsem s ní soucítil. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první film Katie Jarvis, jež hraje Miu. Vedoucí castingu si jí všiml na vlakové stanici při hádce s jejím přítelem a nabídl jí roli. (Teebo)
  • Film byl točen chronologicky a herci měli k dispozici vždy jen část scénáře, podle které se točilo nadcházející týden - žádný z herců neznal vývoj jejich postav v pozdější části filmu. (Teebo)

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

11.05.2014

Jméno Andrea Arnold není mezi širším publikum příliš známé, ale ve festivalových kruzích jde možná o nejuznávanější ženskou autorku současnosti. Držitelka Oscara za krátkometrážní film Vosa oslnila… (více)

Reklama

Reklama