Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V první půli to silně balancovalo na hranici vtipu a trapnosti, v té druhé se to zvrhlo v solidní anarchii. Akorát chudák slon... Nejvíc jsem se bavila u scénky na WC - není totiž nad to, když jdete u někoho cizího na onu místnost a pak zjistíte, že záchod nesplachuje nebo splachuje pořád :)) Což mi připomnělo jednu pasáž z mého oblíbence Bukowského: „Už se mi párkrát stalo, že jsem se natáhl pro papír a žádný tam nebyl. V takovém případě člověk sáhne pro papíry na přikrytí sedadla a zjistí, že už tam taky nejsou; vstane, podívá se pod sebe a vidí, že jeho vlastní právě spadl do vody. Pak už zbývá jen málo možností. Ta neuspokojivější, aspoň podle mých zkušeností, je utřít si prdel trenkama, hodit je tam taky, spláchnout a ucpat jim záchod.“ ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers je opět úžasný klasik. Jeho ňouma Ind je prostě mamlas k pohlední (na Clousoa to ale nemá). Nápáchat tolik škody a legrace v tak krátkém čase je prostě umění. Smál jsem se u toho až jsem se za nohy popadal. Ale vždy mě udivola a popavilo jak Hrundi se dostal tak rychle z místa nějaké provedé nepatřičnosti :-) ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Mám tuto komedii moc ráda. (Vůbec mám ráda komedie a je jen málo dobrých). Miluji číšníka, který vypije na co přijde, Peter Sellers, který jinak nepatří k mým nejoblíbenějším hercům, je moc roztomilý a dojemný. Pak mám ještě oblíbenou dvojici majitelů domu - .... za chvíli přijedou ti Rusi. .... jací Rusi? Ke konci je to už trochu přes míru, ale stejně sranda. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Nervózní nuda střídaná výbuchy smíchu. I přes všechny ty karamboly - které jsou ale zvládnuté na jedničku - vskutku chytrá komedie, která ale ve výplňových pasážích docela drhne. Pinkpanterovský Sellers, Claudine Longet - klasická šedesátková kráska typu "jedna role a šlus" - a samozřejmě nalitý číšník. A slon! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby Celosvetovo $600,000║ Svižne natočená komédia s výborným Petrom Sellersom v podobe nevyspytateľného "dobráka" Inda, ktorý sa v spletitej situácii v okruhu ľudí od filmu, vždy nachádza na nesprávnom mieste a tým spúšťa lavínu kyksov. /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Peter Sellers hrál Inda také ve filmu The Millionairess a podobného nešiku v postavě Inspectora Clouseaua v sérii „Růžových panterů“. (melipa)
  • Scénář měl pouze 55-60 stran a Blake Edwards později řekl, že to byl nejkratší scénář, který kdy napsal, a že většina věcí ve filmu byla improvizace přímo na place. (melipa)
  • Slon je pomalovaný typickými hesly hnutí Hippies. (melipa)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama