Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Clavius 

všechny recenze uživatele

Parádní převod z komiksové předlohy. Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle zakomponovali přímo do filmu, když si postava tento komiks ve filmu četla. Animace, ve které je zmíněno jméno Zack Snyder nemůže být jiná, než fantastická. Butlerův hlas se zde, co by hlavní mluvčí, hodí parádně. Jinak k příběhu nemám co dodat, předlohu jsem měl přečtenou už před premiérou Watchmenů a vše spojené se Strážci si zasloužilo můj obdiv. 100% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snímek, co je vpleten do Rozšířené speciální edice Watchmenů, filmového díla Zacka Snydera. Příběh Černé lodě má se STRÁŽCI pramálo společného. První klad je, že dabující hlavního hrdiny je dobrý Gerard Butler a tím tak výčet kladů končí. Snad jen to, že to je dobře naanimované a příběh je vcelku zajímavý. Jako vsunutý příběh do snímku Watchmen je to dobrý nápad a je to velmi příjemné pokoukání. Nicméně jako samostatný film je to průměrný zážitek. (60 procent) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Desivá a stiesnená predstava ľudskej šialenosti a bezútešnosti okorenená o prvok existencionalizmu, ktorý vytvára jeden z kľúčových príbehov vo vesmíre zvanom Watchmen. Dokonalé animované dielko, ktoré je neskutočné sledovať a ktoré plynie naozaj pozoruhodnou rýchlosťou a pritom je schopné zanechať nám stopy vedúce k odhaleniu ľudského trápenia a bolesti. To čo Moore napísal a Gibbons nakreslil, previedli Del Purgatorio a Smith k dokonalosti čo sa týka animácie. Jediná otázka zostáva - vyzeralo by to lepšie ako hraný film? Rozhodne ano. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsná podívaná, oplývající především pekelně dusnou atmosférou, a fakt, že jde o film kreslený, na tom nic nemění. Animace se mi zamlouvala, hudba a ponurý dabing Gerarda Butlera taktéž, snad jen pointa je předem lehce odhadnutelná, to je ale v příběhu o Černém škuneru jen nepatrná vada na kráse. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Hope can be a horrible thing." _____________ Príbehy Čiernej lode by som si v Snyderovom filme veľmi nedokázal predstaviť, prišlo by mi to tam celkom zbytočné a pre ľudí, ktorý komiksových Watchmenov nečítali by to asi nemalo žiadny hlbší význam... Avšak vo forme krátkeho animovaného filmu sa jedná o naozaj pôsobivú záležitosť, ktorá ohromí svojim vydareným (no poriadne pesimistickým) vizuálom a mimoriadne pochmúrnou atmosférou (podobne ako v komiksovej verzii)... Okrem toho je to aj veľmi pútavé a hlasový prejav Gerarda Butlera vzbudzuje ohromný dojem... Jediné, čo tomuto kraťasu chýba k piatim hviezdam je pár minút navyše, ocenil by som o niečo dlhšiu stopáž... Každopádne sa však jedná o naozaj vydarený doplnok ku filmovým (a vlastne aj komiksovým) Watchmenom. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama