Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

castor 

všechny recenze uživatele

Promiskuitní Emma Stone? To si nechám líbit.. Olive je inteligentní děvče, které na leccos nabízí poměrně sarkastickou odpověď a které si vymyslí jedno fiktivní sexování, které se jí mezi spolužáky docela vymstí. I když – jak se to vezme. Školní promiskuitní odpadlík je snesitelný zejména právě díky rozdivočené Emmě Stone, která film jednoznačně táhne (mimochodem zasloužená nominace na Zlatý glóbus). Škoda jen, že ji chybí věrohodní protihráči. Snímek se totiž může tvářit jakkoliv svěže a sofistikovaně, na pevných základech však nestojí. Zaměnitelné postavy kolem (divní učitelé, divní fanatici, divná nejlepší kamarádka) mu totiž body ubírají. Jsou absolutně nereálné, i když třeba excelentnímu Stanley Tuccimu v roli chápavého otce to velmi rád odpustím. Jako středoškolská satira snímek docela obstál (hrdinka neustále odkazuje k literární klasice Šarlatové písmeno – i tady se střeží vše zaběhnuté), jako komedie má výkyvy, jako romance prakticky neobstojí. Potěší ale absence huličských part nebo tělesných tekutin. Ohlasy a hlavně tržby ze zámoří vynášely tuhle milou jednohubku do nebes, já budu při zemi, ale doporučím ji rád!! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční a příjemně inteligentní teenagerovská komedie, kde většinu času jde spíše o poučování a monology hlavní postavy, než o šílené párty scény nebo zvrhlé narážky, ale přesně tohle zde přidává na kvalitě. Ústřední hvězdou je Emma Stone, která zde doslova zazářila a tato lehce intelektuální role jí neuvěřitelně dobře sedla. Navíc je Emma obklopena sympatickými herci, dobrým soundtrackem a absencí trapných scén. [75%] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocta osemdesiatkovým teenagerským komédiám, alebo inými slovami film z doby, kedy tento žáner nie je zrovna na kvalitatívnom vrchole. Námet je celkom zaujímavý a pomerne odvážny, rovnako tak je zobrazená aj komunikácia Olive s liberálnymi rodičmi. Samozrejme je to pritiahnuté za vlasy ako sa len dá, vďaka Emme Stone a áčkovým hercom vo vedľajších úlohách (mám na mysli samozrejme staršie ročníky a že ich je tu dosť) jednoducho príjemne pozerateľné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh otloukánka a ošklivého káčátka, které se snaží přežít a vydobýt si pozici v pekle americké střední školy viděný tucetkrát na různý způsob. V tomhle konkrétním případě musíme akceptovat, že ošklivé káčátko hraje pohledná Emma Stone – ale dejme tomu, třeba chodí na specializovanou střední pro puberťáky s vadou zraku. Dále se musíme smířit s tím, že na střední škole začnou ostatní studenti opovrhovat někým, kdo ztratí panenství – já jsem asi chodila na nějakou hodně rozjívenou střední, kde to bylo naopak, ale dejme tomu, že v USA na střední pořád platí křesťanské hodnoty z 19. století. S velkou dávkou shovívavosti musí divák přijmout inteligenci dívky, která o sobě všude rozhlašuje, že chodí za peníze a pak se diví, že o ní všichni prohlašují, že je děvka. ____ Ale jsou tu i klady. Třeba rodiče hlavní hrdinky jsou moc fajn napsané postavy a vůbec vztahy v rodině jsou příjemně uvolněné a konverzace mezi jejími členy je vtipná. Humor se vyskytuje v celém filmu a občas se i povede. Příjemná je zmiňovaná inspirace teenagerskými filmy z 80tek a dokonce i Dobrodružstvím Huckleberryho Finna od Marka Twaina. Když to shrnu: je to blbinka pro nenáročný večer. /15. 8. 17./ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Gluck by měl mít na bláznivé komedie patent. V Easy A zavítal na typickou americkou střední, provětral několik stereotypů a jako bonus přidal nejúžasnější rodiče filmového plátna vůbec. Většina vedlejších postaviček je tady zábavných, ale hlavní hvězdou je jednoznačně Emma Stone, která září v každém záběru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Když se baví o Micahovi, Olive zmíní, že snad neodmaturuje ani ve svých dvaadvaceti. Ohledně obsazení Cama Gigandeta, který hraje Micaha, se na webu rozproudily vášnivé debaty, při nichž mu vytýkali zejména to, že je ve svých dvaceti příliš starý na roli středoškoláka. (sssssycak)
  • Když Olive vstupuje do kina, můžete si v pozadí všimnout Rhiannoniných rodičů. (sssssycak)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama