Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inscenace byla natočena podle románu Eda McBaina. Pětiletá Anne Sachsová si v pokoji hrála s panenkou Treperendou, když z vedlejší místnosti zaslechla křik. Někdo ublížil její mamince. Aniž to dívenka tušila, stala se svědkyní vraždy. Detektiv Steve Carella (J. Abrhám) je pachateli na stopě, ale v klíčovém okamžiku spadne do pasti. Vyšetřování přebírají Mayer (M. Kopecký) a jeho vzdorovitý pomocník Bert Kling (S. Skopal). Oba musejí objasnit zmizení Carelly a zjistit, kdo a proč zabil Karin Sachsovou. Její bývalý manžel Denis, otec malé Anne (E. Cupák), přitom úzkostlivě tají problematickou minulost páru. (whenry)

(více)

Recenze (61)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdybych to viděl v osmdesátých letech - za předpokladu že bych z toho měl rozum, tak by mě asi ohromilo zasazení do USA a celkově výprava. Z odstupu ale tahle kriminálka funguje hlavně jako úsměvná ukázka naivní představy o zkažených kapitalistických zemích. Soudruzi z ČST dělali co bylo v jejich silách, ale i když si postavy mohutně přihýbaly z Coca-Coly a výprava si troufla na venkovní scénu, atmosféru americké kriminálky se jim nepodařilo vykřesat ani náznakem. Scénář nebyl úplně špatný, ovšem jalová režie ho sabotovala jak mohla. A co nezkazila ona, to dodělali herci. Abrhám a Šulcová byli vysloveně mizerní a hysterický Svatopluk Skopal se jejich úrovni zdatně blížil. Zdaleka nejvíc se mi nepřekvapivě líbil Miloš Kopecký, který se do role zoufale nehodil, ale odehrál ji tradičně na výbornou. Hvězdičku navíc dávám za silnou závěrečnou scénu. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Americká kriminálka v českém prostředí? Ano i ne. Co se týče kulis, kostýmů a prostředí, jako by člověk koukal na Columba či Kojaka, avšak čeští herci vypadají, jako by pouze parodovali americkou detektivku. Kdyby pouze dabovali, člověk by jim věřil, takhle to vypadají, že z toho, že pijí coca colu v plechu, si spíše dělají legraci. A tak jediný, kdo hraje americky je Eduard Cupák. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna normalizacna detektivka, v 70. a 80. rokoch v byvalej Ceskoslovenskej federacii uz normalizacia zarezavala do kazdej oblasti zivota spolocnosti /politika komunalna, vysoka, rozhlas, TV, noviny....../ a tak sa tocili taketo TV detektivky, ktore vladnucim sudruhom nijako nevadili. Namet je tuna dobry - vysetrovanie vrazdy - a nasledne dialogy a postup vysetrovania. Abrham, Skopal, Kopecky a Hanicinec to dobre tahaju, minutaz 81 min je tak akurat : 60 % ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Panenka je zajímavá jako dokument potíží a omezení, s nimiž se východoevropští filmaři potýkali při realizaci západních námětů. Když se divák nasytí žertovným simulakrem amerických reálií prostřednictvím kulis na Kavčích horách, zbude nutnost uznat, že je detektivka napsaná a zahraná tak dobře, že jí její papundeklová výprava skoro sluší. Jako upomínka na vytříbenější sensitivitu potěší motivy, jež byly v osmdesátém roce šokující, ale které dnes vyloudí na tváři sadismem hýčkaného současného diváka přinejlepším pobavený úsměv (Abrhámova postava na heroinu). ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je další TV věcička na kterou se nezapomíná. Dneska si to zase opráším, jako holka jsem si myslela, že je to natočený v Americe, působilo to na mě děsně zápaďácky. A Šulcovou jsem měla nějakou dobu za pěknou mrchu, ta se jí teda moc povedla. Trpěla jsem s Abrhámem. Dudek se toho i v tak nepřijemné době nebál a zariskoval a vyšlo to skvěle. Parádní kriminálka s parádními herci a atmosférou a nemůžu nezmínit svého oblíbence Cupáčka, ten je úžasnej všude. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama