Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skoro bych řekl amatérsky natočená vynikající Sci-Fi. Proč? Pokud jde o potenciál příběhu, je veliký, ale provedení je poněkud těžko stravitelné. Hudba na takovýhle snímek pozoruhodně skvělá. Děj je místy dost nezáživný a postavy černobílé, ale v poslední třetině vás v tomto směru čeká nejedno milé překvapení a změna. Pokud jde o dabing, důrazně nedoporučuji. Celkově je to levné béčko, u kterého se však nemůžu zbavit dojmu, že k totálnímu fiasku nebo úspěchu má daleko. Takže ode mě 50% = 3-/5 ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

nadsazené nostalgické hodnocení. pro někoho kdo už videl snad 1000krat všechny díly vetřelců, terminátorů, predátorů, robocopů atd. je to velice přijemná retropodíváná za pár kaček, která připomene, že sci-fi béčka dnes nejsou to co byli sci-fi béčka tehdy (80. léta až začátek 90. let). a jsem sci-fi fanda :) ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší německé sci-fi. Triky mohly být i na dobu vzniku mnohem lepší. Spíše je to akční film, sci-fi je jen kulisa. Děj je docela nepřehledný. Film mne ani moc nenutil o ději přemýšlet. Žádné velké napětí ani dramatické scény. Stále jen tma a tma. Představa, že v roce 2038 s sebou někdo v kosmu vláčí magneťák, je úsměvná. Zkrátka slabší průměr. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Kámen úrazu tkví v tom, že poprvé jsem Měsíc 44 viděl někdy v patnácti, a tudíž se mi blaženě nostalgický úsměv roztáhne od ucha až k uchu hned v ten moment, kdy se nevídaně prkenný jednoksichtař Paré poprvé zjeví na plátně. Co na tom, že kolem něho celou dobu poletují mašinky nápadně podobné těm z o dvacet let starší české komedie Zítra vstanu a opařím se čajem, týž film ostatně asociuje i sonorní palubní hlášení (ano, něco jako "...cestující do pravěku se shromáždí u brány osm." ). Nemůže vadit ani fakt, že postavy dělají věci tuze nelogické - koneckonců řekněte sami, podrobili byste ve sprše sodomii člověka, který vám bude za hodinu dělat navigátora v kaňonu úzkém jak anální otvor dvacetiletého mladíka? :) Piloti čtoucí sonety a odsouzení vrazi, kteří si je od nich půjčují, toť Emmerichův denní chleba a já se směju a směju a směju... říká se tomu guilty pleasure. Co je třeba Rolandovu "poslednímu evropskému projektu" přiznat, je dusná atmosféra plná mlhy a poblikávajících zářivek - a že to je víceméně nežádoucí efekt nedostatku producentských financí, radši nikomu neříkejte. Já sám pro sebe si píšu nesmírně pobavených 60 %, ale vy ostatní to čtěte jako čistočistou čtyřicítku a o hvězdu míň, platí? :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Emmerich v tomto filme ukázal, v čom bude jeho najväčšia sila a čoho sa bude treba obávať. Tieto predpoklady sa naplnili do bodky. Takže to pozitívne: Emmerich chce točiť megafilmy. Ešte na to nemá peniaze, ale je jasné, že ak ich dostane, bude to stáť zato. Negatíva: psychológia postáv je smiešna, trauma zo znásilnenia vyvoláva úsmev. Absencia najelementárnejšej logiky sa objavila už v Mesiaci, netreba sa podrobne rozpisovať, pretože tu bije do očí, tieto kiksy si tu všimne každý. Ak je to vysokorozpočtové, je to väčšia zábava. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama