Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, policista na jednom z měsíců Jupitera řeší divné a znepokojující smrti horníků. Docela zajímavý nápad, ale zpracování je příšerné! Už dlouho jsem neviděl něco takhle příšerného, jako je tento snímek. Peter Hyams natočil pár snímku, které mně opravdu baví. Ovšem, na Outland koukat po deváté hodině večerní, tak myslím, že bych usnul. Koukal jsem na to v sobotu odpoledne a zhruba po 30 minutách mi začala padat hlava a chtělo se mi silně spát. Udělal jsem si litr kafe a dokoukal jsem to s výsledkem, že jde o ztrátu času. Pro mně osobně je to jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Zařadím ho do TOP10 nejhorších filmů. Větší nudu jsem nezažil! A to, že tam Sean Connery pobíhá s brokovnicí to nezachrání. A co je smutné je, že ani je účást ten film nezachrání před odpadem, což je mi líto, protože Conneryho mám rád a je to skvělý herec. Roli v této kravině neměl brát!!! Totální odpad, který nechci nikdy víc vidět a ani o tom slyšet!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne na třetím měsíci Jupitera, v těžařské kolonii. Po pravdě řečeno, nebýt Seana Conneryho, jehož charisma film zachraňuje, asi by film stál za starou belu. Triky na 80. léta docela v pohodě (Lucasova výrobna triků byla tehdy pro ostatní filmaře ještě moc drahá), a je pravda, že i to prostředí svým způsobem hraje roli. Špičkování Conneryho s doktorkou pak patří rovněž k tomu lepšímu. Ale jinak je to taková béčková oddechovka na páteční večer, když chce člověk vypnout. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborné a neprávem opomíjené sci-fi. Viděl jsem zatím dvakrát a příběh šerifa, který přilétá na vesmírnou těžební stanici a nemíní se smířit s distribucí drog, které způsobují šílenství je fajn, Connery hraje správného drsňáka, Sternhagenová ironickou doktorku, příběh rychle plyne a finále je správně napínavé a obsahuje i pár efektů. EDIT 2024: Mě se na Outlandu líbí ta civilnost a reálnost. Stroze, přesto zajímavě vypadá těžební stanice, reálné jsou zbraně, reálný je i krimi příběh kde namísto ufonů či monster se řeší drogy včetně toho kdo a proč za tím stojí. A finále ač odkazuje k westernu V pravé poledne je spíše z thrileru než z akčního sci-fi. K tomu výborní herci a pár krásných gore efektů... Outland je zkrátka jedno ze tří sci-fi z roku 1981, které patří do klasiky žánru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bagouna jsem dal do basy a drogy do hajzlu. Nebo to bylo opačně, nevím přesně." Kdybych byl šerifem na měsíci IO, kde bych neměl oporu v zákoně ani v podřízených, tak bych se určitě nenechal uplácet místním bossem, ale šel bych tvrdě proti němu. Samozřejmě kecám, protože nejsem sebevrah jako potížista šerif O´Neil. Ten začal okamžitě strkat nos tam, kde měli mocní své prsty a já jsem čekal pořádně zábavný boj za spravedlnost. Místo toho jsem se dočkal pouhé westernové přestřelky, kterou ozvláštňovalo několik vychytralých manévrů ve vakuu a svérázná paní doktorka Lazarusová se sarkastickým jazykem. Nebylo to sice úplně špatné, ale k tomu, abych svou příští dovolenou plánoval na třetím měsíci Jupitera, mě to rozhodně nenalákalo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama