Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, jednoduché postavy, sázka na primitivní emoce, ale slušné efekty a ucházející zábava. Emmerich svůj rukopis nezapřel ani v počátcích kariéry. Moon 44 není ničím světoborným, protože podobných sci-fi v 80. letech Amerika vychrlila za rok tři tucty. Film je pozoruhodný jen tím, že je natočený v Německé produkci, i když na první, druhý, třetí či čtvrtý pohled to poznat nejde. Evropské hard science fiction filmy se dají spočítat na prstech jedné ruky a proto se každý podobný pokus cení. A to i když jde o takové stěží průměrné béčko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Hi! Welcome to Moon 44. My name is Tyler. Rolland Emmerich potvrzuje Měsícem 44 známou pravdu, že bytostně béčkovým tvůrcům pomáhají podvyživené rozpočty dosahovat výsledků, které jsou v jednotlivostech zaměnitelné s uměním; pomni smutný osud Petera Jacksona. Za německé peníze a v německých studiích Emmerich s Devlinem modeluje ve vši lacinosti 7 000 000 DEM působivě nehostinný svět extraterestrické těžařské kolonie. Díky oslepujícímu protisvětlu, nemilosrdnému kontrastu, chladným neonům, industriálním členitým interiérům (a lajdáckému přepisu na DVD z dílny Řiťka Video) vidíte jen málo z toho, čím se levné velkolepé filmy obvykle prozradí. Dojem vytoužené spřízněnosti s obdařenějšími projekty podtrhuje soundtrack Joela Goldsmitha, který jakoby se nemohl rozhodnout, chce-li být spíš Vangelisem nebo monetizovat to, co jako by spadlo pod stůl slavnějšímu otci při ozvučování Total Recall (které přistálo do kin o měsíce později). Práci se zápletkou zvládá sice Emmerich hůř než výpravu, ale pomáhá mu, že podklady vůbec nejsou zlé. Když (se) právě neplýtvá celuloidem na legrační honičky vrtulníků po temných kaňonech a macho výstupy, zahalenými mraky testosteronu a bůhví proč nepřetržitě unikající páry, sledujeme zajímavě se rozvíjející třídní (ve školním i marxistickém smyslu) střet grázlů a nerdů v blade-runner-alienovsky bezskrupulózním prostředí galaktického korporátu. Film zanechal nutkavou chuť instalovat Unreal Gold. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný rozjezd. Krásně temná atmosféra a dobře zmáknuté prostředí budoucnosti i přes zjevnou levnost filmu. Opravdu jsem byl po prvních 20ti minutách natěšený na scífko formátu Černočerná tma. Bohužel pak se vše, ku podivu k další Emmerichově filmografii, zvrhlo v haldu keců a nudy. No musím konstatovat, že pan Rolland "nenávidím NY" Emmerich mě definitivně utvrdil v tom, že není a nikdy nebyl kvalitní režisér. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Starší sci-fi béčko, kde jsou ještě krásné modely vesmírných lodí a helikoptér. Kam se hrabou všechny ty dnešní digitální triky proti tomuhle. Nechybí nic co byste od tohohle filmu očekávali. Hloupé hlášky, hlavní hrdina hulí jedno cíčko za druhým a ten drsňák O'Neill nakonec taky vyměkne. Kdybych někdy hrál ve filmu, tak určitě v takovém. Old but Gold. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama