Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitých výrazů jsem během projekce zřejmě vystřídal. Vždyť i ta Krajčova ústřední píseň je složitější, než celý tenhle pokus o situační komedii. První minuty jsem si navíc myslel, že jsem si omylem pustil čtvrtý díl Kameňáku. Řemeslně slušná a atmosférou dokonce velmi příjemná jednička mile překvapila. Dvojka nicméně sklouzla k tak lacinému nevkusu, až je mi za tvůrce hanba. Tomáš Bařina, režisér jedničky, nepovažoval diváky za úplné idioty, nenutil je rudnout hanbou v sedačkách, držel si relativní nadhled a tu a tam bavil. Přiživení na prvním díle je evidentní, každopádně jakým způsobem, tak to je mi záhadou. Na scénu se totiž vrací nejen ústřední trio, ale přichází také (bohužel) Jiří Krampol, Jana Švandová nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který je tak prázdný, až z toho bolí břicho. A z výše zmíněné trojice naskakuje kopřivka. Jen málokdo je přirozený (snad jen Václav Postránecký nebo upozaděná Tereza Voříšková), se zbytkem je to hodně trpké setkání. Nefunguje snad ani jedna linie (snaha zabijáka Tichého, trhliny ve vztahu Honzy a Kláry, otravné mentorování pana Lipského, rádoby situační humor se sousedem, nahánění budoucího zetě). Nestínám hlavu téhle krabicové rychlokvašce jen třeba proto, že je to snazší než chválit, nebo že jde o český film. To vůbec ne. 2Bobule jsou jednoduše dějově mizerné, odfláknuté a absolutně nemyslící na diváka, což mrzí dvojnásob!! ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

V natrieskanom kine som sa cítila hlúpo. Okolo mňa sa ľudia smiali a mne tie hlášky rodičovskej generácie vôbec, ale vôbec nesadli do filmu pre mladšie generácie, resp. som nepochopila tento crossover. Variácie na rodičov z Transformers2 mi neprišli vtipné (to ani v Trans2), variácia na Jirku Korna z Draculu podobne. Keď chlapci tretíkrát skončili v situácii, že sa opili a potom niečo porobili, alebo sa len opili, alebo najprv niečo vyviedli a potom sa opili, spomenula som si na hodiny jógy a pranajámu. Snáď bez pokusov o napätie a komiku by to bol príjemný gaučový film (rozumej:prídeš domov s teplotou, šlahneš acyl a hybernuješ). Možno. O Bobuly (snáď je to to správne y/i) sa to s prižmúrenými očami a dobrou dekou povedať dá. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

F.man odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle, to byl vážně humus. Zatímco jednička ač vykrádačkou Dobrého ročníku mixnutého Bokovkou (možná právě proto) byla alespoň trochu závan něčeho svěžího, co mělo docela atmosféru, tempo a alespoň základní nosný scénář, pokračování je něco tak neuvěřitelně sterilního a umělého, že odpad! je ještě slabé slovo. Nikdo po komedii, obzvláště té české nechce, aby byla nějak zvláště inteligentní, ale to se opravdu musíme pitvořit a dělat ze sebe (diváků) blbečky? Kdybych to měl brát prvek od prvku - scénář - naprostá sračka, která nemá jedinou pevnou, logickou a inteligentní scénu. Casting - Ehm. Ehm. Tady něco smrdí... Jako by zatuchlinou nebo co. Režie - Hahaha... Prostě odpad! jako vyšitý. Jediný nápad, proč dát alespoň jednu hvězdu bylo ocenit hudbu, ale styděl bych se sám před sebou, že tahle sračka dostala něco jiného než odpad! Já možná nejsem úplně chytrá, ale taky nejsem úplně hluchá ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)
  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)
  • Během závěrečných titulků běží videoklip cyRáno od skupiny Kryštof. (Duoscop)

Reklama

Reklama