Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek mi je krajně nesympatický a Tereza Voříšková je sice krásná, ale to je všechno.. Neviděla jsem, že by hrála nebo se třeba jen snažila.. Zachraňoval to tak trošku Lukáš Langmajer, ale hlavně Krampol se Švandovou, kteří filmu jistě tu jednu hvězdičku přidali. Jinak mě to nepobavilo, možná až na pár výjimek, které už si teď ale bohužel nepamatuju, takže škoda.. Docela nuda.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, z dvojky se stala parodie na jedničku. Je to sice roztomilé, jak se do celé trilogie Bobulí promítají ty vzájemné kamarádšofty z pražské FAMU a KFS, ale divák by takových omylů měl být skutečně ušetřen. Tady je špatně úplně všechno, linka s Krampolem a Švandovou připomíná, že i Waterloo po česku byl lepší film, než tento opus Lanného. Navíc je vysloveně trapné lákat na plakát s Voříškovou v popředí, vhledem k tomu, že její postava je v celku absolutně upozaděna a to, co zbylo, je vysloveně nezajímavé. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze snahy vymačkat z Bobulí co nejvíc šťávy vznikl filmový burčák pro Pražáky. Trestuhodně nevyužitý CyRano, nezištný product placement s 2CVéčkem proskakujícím billboardem (ještěže měl jen dvě reklamní plochy) a ryze "kameňácký" rozměr přinášející kreace pánů Krampola a Korna. To aby bylo hned jasné, že veškeré zbytky vtipnosti utonuly v Nových Mlýnech a že během natáčení režisér, ač to není v sekci zajímavostí uvedeno, míchal víno s vodkou. Když pominu bobule slečny Voříškové, vskutku Špatný ročník… ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte však na zasněnou režii Tomáše Bařiny a obrazotvornou kameru Martina Preisse. Druhé Bobule se musely obejít bez nich a ve výsledku je to citelně znát. Avšak srovnání s předešlým dílem, kterému se bohužel nedá vyhnout, odbuďme konstatováním, že druhý díl není lepší ani horší, ale docela jiný. Dvojka na předešlý díl navazuje jen volně, což potěší zejména ty, kteří s Bobulemi dosud neměli tu čest. K původnímu hereckému ansámblu přibyly osvědčené tváře ze sobotních estrád a je docela zábavné sledovat, jak se mísí mladí neokoukaní herci s generací televizních bavičů, kterou reprezentují zejména Jiří Korn a Jiří „Nikdo není dokonalý“ Krampol. Zápletka o tom, jak mafiánský bos chce zabít svého zetě, není žádnou erupcí originality. Ostatně celý příběh až nápadně připomíná celovečerní díl Bakalářů, na kterém se patřičně vyřádil neukojený dramaturg. Tvůrci sice rezignují na jakékoliv intelektuální či umělecké ambice, ale i tak druhý díl působí až neuvěřitelně decentně. Jejich jediným cílem je pobavit své publikum. Trailer sice nabádal k ostražitosti a lákal na estrádní humor, ale - světe div se - v samotném filmu funguje na výbornou. V čemž mu vydatně pomáhá nejen samotný kontext, ale i promyšlený timing. Svůj účel tak 2Bobule plní do puntíku a nabízejí oddechovou zábavu, která sem tam pokukuje po tom nejlepším z žánru crazy komedie. Druhé Bobule se výrazně emancipovali od svého mladšího bratříčka, což není vůbec na škodu. A co na tom, že právě 2Bobule budou diváckým hitem podzimu? Vždyť před pár měsíci americkým kinům kralovala morčata, co potírají světový terorismus, a nikdo z toho nedělal vědu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu v mnohém slabší než první díl a ani ten nebyl nic světoborného. Nad humorem tu převažuje spíše trapnost okořeněná o tentokrát špatného Krampola a ještě horšího Korna (hlavně co se jejich postav týče…) – pobavila snad jen scénka v kompostu a při výběru v „bankomatu“. Ani dvojice hlavních hrdinů už tolik netáhla, stejně jako jejich trampoty, které už nebyly ani tolik zábavné. Takže potěší alespoň pohled na Terezu, ale za samotný scénář si nezaslouží ani průměrné ohodnocení… ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy se Honza (Kryštof Hádek) s Jirkou (Lukáš Langmajer) vrací ze skladu s krytinami, kde opatřili tašky na střechu, podává Jirka (Lukáš Langmajer) Honzovi (Kryštof Hádek) jedno balení. Když však od skladu utíkají, odnášejí balení dvě. (Skarface)
  • Rozpočet filmu 2Bobule je 25 milionů korun. (POMO)

Reklama

Reklama