Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (445)

predators 

všechny recenze uživatele

"Sláva čínským bojovým uměním!" Těžko hledat rozdíly oproti prvnímu dílu, lehko říci, že jsou stejně dobré! Některé souboje v ringu mi připomněly starý dobrý Karate Tiger s žíznivým a hladovým JCV Dammem, jenže navíc s lehkostí čínského kung-fu. Nejen Donnie Yen, ale taky skoro 60-ti letý!! Sammo Hung Kam - Bo a Darren Shahlavi, ti všichni předvádí své vrcholové umění boje muže proti muži. Jo, tohle prostě můžu! 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $205,675Tržby Celosvetovo $49,721,954Tržby za predaj DVD v USA $1,878,945 //počet predaných kusov 126,433║ najväčšia slabina opäť príbeh, ktorý je vystavaný klasicky vo vyvarenej šablónke cválajúci do cieľa bez nejamenších prekvapení, súboje opäť vynikajúce, len priemer /65%/ ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel konstatovat, že druhé pokračování Yip Manovi cesty se mi líbilo o trochu méně než první. Řekl bych, že jednička byla taková více, jak to jenom říc, zrátka více osobitá, měla větší osobní náboj, i souboje se mi líbili o malinko víc. Tím ale nechci říci, že by dvojka byla špatná, to vůbec ne. Dokonce si mylím, že kdybych ji viděl dříve než jedničku, tak bych hodnotil jednou hvězdičkou navíc. Jinak skládám velkou poctu Donnie Yenovi, je perfektní!!!!!!! ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Rocky! Rocky! Rocky! teda vlastně Yip Man Yip Man Yip Man!!! Ne jen kvůli západnímu boxu, ale hlavně kvůli tomu, čím si Pan Ip musel projít, mi připomíná druhý Yip Man trochu Rockyho. I oba charaktery hlavních hrdinů jsou podobné. Dobráci od kosti, co jim život hází klacky a soupeře před ruce a nohy. A oba si vás získají a postaví při závěrečném souboji ze židle. Slabší jedinci upustí slzu a skákajíc budou oslavovat vítěze. Děkuji za krásný emoční zážitek pane Ipe. Sice bez slz, ale fandil jsem kurevsky. 90 procent. Doporučuji neodsoudit po prvních 30ti minutách. Kde kdo by tu chybu mohl udělat. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

O malej kousíček slabší než jednička, a to hlavně v samotným prostředí, který už nedejchá válkou a místo zlejch Japončíků jsou tu ještě zlejší Britové se svým supr ultra boxerem, kterej dává Donniemu pořádně zabrat. Choreografie soubojů je ještě o kus lepčí a jestli jsem o jedničce psal, že je to óda na pohyb a kung fu, dvojka to všechno ještě násobí. Jasně, jsou tu přehnaný skoky na stůl a židličky, skoky, který tu v jedničce nebyly, ale to vlastně neva. Filozofický hloubky jsou tu taky mělký a film celkově nemá takovej přemýšlivej nádech jako jeho předchůdce. Ale má sympatickýho Donnieho Yena, kterej sice neumí hrát a občas se divně šklebí a rozhodně neumí smutnej a nasranej pohled, ale zase umí špičkově házet rukama a závěrečnej fajt s britským boxerem má určitý kouzlo Rockyho Balboy. Sice o kousíček slabší pokračování, přesto pořád na pět hvězd s tou výtkou, že jaksi by to chtělo uzavření příběhu, ale Donnie prej prohlásil, že do Yip Mana už ho nikdo nikdy nedostane, což je škoda. Vona mu ta flegmatická mentorská póza strašně sluší. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)
  • Když Yip Man (Donnie Yen) přijal ke studiu bojového umění Wing Chun Bruce Leeho (Dai-Yan Jiang), ostatní studenti s ním odmítli trénovat, kvůli jeho původu. Jeho matka totiž byla původem napůl Číňanka a napůl běloška. Někteří Číňané v té době odmítali učit své bojové umění kohokoliv jiného než Číňany. (JardaBauer)
  • Herec Huang Xiaoming (Wong Shun-Leung) se na svoji roli připravoval svérázným způsobem, když svůj hotelový apartmán změnil v tělocvičnu, kde na přistavěných dřevěných figurínách procvičoval bojové umění Jung-čchun. (Conspi)

Reklama

Reklama