Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (445)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že toto pokračovanie ´´trpí´´ podobnými neduhami ( teda aspoň z môjho pohľadu ), ako predchádzajúci snímok. Má skvelo choreografované bojové scény, ale okolo toho sa toho až tak veľmi nedeje. Lepšie povedané, tá ´´vata´´ nemá potrebnú emočnú konzistenciu, aby zaujala mimo akčné atrakcie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip opět prožívá těžké chvíle, tentokráte v začátcích svého pobytu v Hongkongu. Dá se tedy říct že tam kde první díl skončil, druhý začíná. Ip Man si ze začátku musí vydobýt svou pozicí, kdy leží v žáludku místním mistrům, aby pak později stanul proti mnohem vážnějšímu protivníkovi. Druhý díl mě ostatně potěšil mnohem vyšší úrovní úhlavního záporáka a také účastí Sammo Hunga. Ale k dokonalé Jedničce mu už leccos chybí. Hlavně tedy zajímavější příběh. Tady vlastně sledujeme jen nekonečné půtky mezi školami, abychom se v závěru dočkali hodně podobného protivníka jakým byl Van Damme v prvním Karate Tiger. 75% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čína opět zamávala rudými prápory a poslala mistra Yipa rozdrtit nejen nekalou konkurenci z hongkongských škol bojových umění, ale hlavně ukázat, jak jsou běloši netolerantní, nečestní, zákeřní, zlí burani. A uživatelé ČSFD žerou čínským soudruhům tuhle plytkou agitku i s navijákem. No budiž: však lze těžko spočítat, kolikrát už v (nejen) hollywoodských filmech byli za kokoty nažloutlí šikmoocí obyvatelé této zploštělé koule rotující vesmírem. Dokud se bitky držely reality a fyzikálních zákonů, byla jsem ochotná ignorovat to blboučké dějové pozadí a jen se kochat fascinujícími pohyby. Kdykoliv mistři bojových umění překonali gravitaci, spokojila jsem se s rezignovaným povzdechem. Ovšem finále v ringu bylo natolik nudnou záležitostí, že mnou cloumá stěží odolatelné nutkání ohvězdičkovat pana Yipa a jeho vlastenecké eskapády podprůměrem. Kromě toho mám vážnou výhradu k maskérům, kteří asi nikdy neviděli, jak vypadá člověk po úderu pěstí na oko: žádné decentní zrudnutí, ale otok jak kravinec, co bulvu zavře, pročež i běloch rázem vypadá jako číňan. Děsím se, co přinese třetí díl. 50% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Edmond Wong | Hudba: Kenji Kawai | Produkcia: Raymond Wong | Distribúcia: Mandarin Films | Rozpočet: 12,902,809 $ | Tržby: 15,060,507 $ || Dôstojné pokračovanie prvého Yip Mana, s trochu slabším začiatkom, s ktorým sa ale divák nesmie nechať odradiť. Grády jak technické tak i emočné to nabere jak predchodca, a ku koncu sa človek pýta, prečo takto nemôže žiť - alespoň čo sa týka hodnôt a dôstojnosti aj na tom našom západe. Wing Chun je jednoducho krásne bojové umenie, a Donnie Yen je naozajstný SIFU, a Darren Shahlavi je skvelé kontra. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Sláva čínským bojovým uměním!" Těžko hledat rozdíly oproti prvnímu dílu, lehko říci, že jsou stejně dobré! Některé souboje v ringu mi připomněly starý dobrý Karate Tiger s žíznivým a hladovým JCV Dammem, jenže navíc s lehkostí čínského kung-fu. Nejen Donnie Yen, ale taky skoro 60-ti letý!! Sammo Hung Kam - Bo a Darren Shahlavi, ti všichni předvádí své vrcholové umění boje muže proti muži. Jo, tohle prostě můžu! 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)
  • Herec Huang Xiaoming (Wong Shun-Leung) se na svoji roli připravoval svérázným způsobem, když svůj hotelový apartmán změnil v tělocvičnu, kde na přistavěných dřevěných figurínách procvičoval bojové umění Jung-čchun. (Conspi)
  • Na konci filmu se objeví malý kluk, který se představí jako Bruce Lee (Dai-Yan Jiang), a Yip Man (Donnie Yen) ho odmítne trénovat pro mladý věk. Ve skutečnosti začal Bruce Lee trénovat Wing Chun u Yip Mana ve svých 13 letech poté, co prohrál souboj s členem konkurenčního gangu v Hong Kongu. (JardaBauer)

Reklama

Reklama