Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když je to možná zarážející, originál jsem nikdy neviděl, takže to nemůžu srovnávat, ale vcelku se mi to líbilo. Po hodně dlouhé době jsem viděl Jackieho Chana, jak nehraje troubu a v tomhle typu rolí (mistři, učitelé) by měl pokračovat. Jaden Smith byl vcelku fajn, uvidíme, jestli nezapadne. Věřím, že po skončení filmu nejedno dítě naběhne do posilovny učit se kung-fu. Zkrátit trochu stopáž a přidat více bojových scén a mohlo by to být mnohem lepší hodnocení (alespoň z mé strany). 60 %. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jen na úvod řeknu, že dvě hvězdičky by to dostalo i s jiným, logičtějším názvem. Průšvih toho filmu totiž je, že už původní Karate Kid za moc nestál. Milujeme ho kvůli soundtracku, bonsajím a Miyagimu, ale ne kvůli akčním scénám nebo Ralphu Macchiovi (obojí je mizérie). Remake tuhle mapu předností a slabostí celkem důsledně kopíruje, tedy s výjimkou bonsají a soundtracku. Zůstává tak jen sympatický a přesně obsazený Jackie Chan - mlátí děti, vypadá zanedbaně a v mládí musel dělat vězeňského dozorce. Jeho trénink funguje i proto, že Jaden Smith je jen a jen dítětem svého otce, nikoliv hercem v jakémkoliv ohledu. Tenhle projekt dostal k narozeninám a je to poznat z každého políčka - nejvíc během akčních scén, které v jeho podání nepřipomínají ani kung-fu, ani karate, ale spíš breakdancový freestyle. Je tu snaha o nějakou tu východozápadní globalizaci, ale jako přebarvičkované asijské bistro, ve kterém vyhrává hip hop si jí teda nepředstavuju. Originál je v tomhle směru prostě přiznaný burger, který asimiloval karate v době, kdy bylo "in"... proto jeřábí kop dodnes parodují opilí lidé na večírcích a existuje spousta natěračů a leštičů. Nová verze je náhražkou... sundavání bundy z vás bojovou mašinu neudělá a ten vrut ve vzduchu z finálního souboje ožralí taky neuděláte. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako takový fajnový guilty pleasure se dá dobře brát. Původního Karate-Kida jsem teda neviděl, ovšem začlenění Jackiho Chana vnímám jako velice povedený tah. Jaden Smith sice je a bude vždy namyšlený harant, co najednou ve finále poráží soupeře, kteří tvrdě cvičí od dětství, ale co na tom záleží. Film nenudí a skvěle odsýpá, a to je pro mě hlavní...90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie ako hrom! Z dvoch dôvodov. Prvý je, že sa jedná o remake a tie z troch štvrtín dopadnú vždy o stupeň horšie ako ich predlohy, druhý je, že tento remake si vzal do parády tuctový rutinér Harald Zwart, ktorého predchádzajúci pokus o remake dopadol katastrofálne. Preto som naozaj rád, že film sa vydaril tak, ako sa vydaril. Jackiemu vždy fandím a na staré kolená chytil druhý dych, hrá s chuťou a je radosť sa naňho pozerať, a to nielen zo stránky predvádzanej akcie. Jaden Smith hravo zvláda všetko, čo sa od jeho role očakávalo, uveril som mu herectvo aj súboje. Tých bolo síce pomenej, ale na druhej strane bol film vyplnený množstvom iných pekných scén, ktoré to celé dotvárali tak, aby divák nemal pocit, že to bolo všetko zbúchané narýchlo a bez rozmyslu. Samozrejme predvídavosť tu bola, jednoduchosť celej dejovej línie by sa dala zhrnúť do dvoch viet, ale kašlať na to, keď sa mi to páčilo a bolo to natočené pre radosť. Čo sa týka atmosféry a celkového dojmu z filmu, je pekne vydieť stret západu a východu, nielen v tom, o čo sa snažila celá filozofia a hlavné myšlienky filmu, ale aj v štýle natočenia filmu ako celku. 80%. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nestačilo mi, že jsem se spálil se sračkama Kickass, Scott Pilgrim, Spiderman atp, ještě musím pokoušet své duševní zdraví experimenty s tvrdými shity. Karate Kid, lze přeložit jako Karate Kid, je opravdová sračka pro vymaštěné čůráky, kteří dokážou jen bučet, kvičet a tu a tam debilně zahiphopit. No, možná se najde někdo normální, kdo je prostě jen mladý a líbí se mu filmy o mladých, ale to je asi světlá vyjímka, něco jako Kuba:-) Kebbrdle se asi zesere do kopce, ale nemůžu si pomoc a opět dávám odpad. Nesnáším filmy o bojových sportech a filmy s barevnejma o barevných pro barevné. Proto ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci měli unikátní možnost natáčet na Velké čínské zdi. Na tuto památku ale nemají přístup dopravní prostředky, a tak byl štáb nucen přepravovat těžké vybavení ručně. (darek kartac)
  • Severoamerické tržby činily 176,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama