Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

oje 

všechny recenze uživatele

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tým Sv. Marka z roku 1978 byl jediný trenérův tým s mistrovským titulem .....teď jsou trochu starší, mají děti, ženy a pár kil navíc...... Jo, a trenér je mrtvej.... Nejsem bezbřehým milovníkem filmů s A Sandlerem (a už vůbec ne R.Schneiderem!), a jsem rád, že se to (skoro) celé nese bez výraznějších fekálních vtípků (i když R.Schneider.... no to je jedno..). Jedná se tu spíš o nenáročný druh humoru, všichni dělají věci, které vypadají dobře a je u nich veselo. Chata, aquapark, pohřeb – baví mě sledovat jak si to opravdu užívají! (I S. Buscemi se svými 2 minutami!) Jsou tu věci, které v Miláně nenajdete! Ano, přiznávám, měl jsem upito. A taky mám kámoše, se kterýma se vídám občas (a stojí to zato!). Možná se tu 4* stydím dát jen proto, abych nesklouzl v žebříčku pochybné zábavy moc nízko. Jsem srab! Ale dlouho mě nic tak nepobavilo jako ŠÍPOVÁ RULETA! Tečka. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dozvím se, co bych si mohl koupit, kdybych režíroval E.T. 2.) Dlouho jsem se nezpumprdlíkoval. 3.) Přemýšlím, zdali psa utratit nebo mu dát podvázat hlasivky. 4.) Zdá se mi divný, že ne každá dcera se podaří. 5.) Mám kromě hlasivek všechno na steroidech. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Vlastně nic zvláštního - pár frat pack přátel se sešlo, trochu popilo a hodilo to před kameru. Tedy ne jako amatérské video, ale s pomocí poměrně řemeslně zdatných jedinců. A překvapivě diváka na tu svou party vtáhne, i když po vystřízlivění si člověk zas tak moc nepamatuje. A k tomu jakási basketbalová linie, bláblá. Tak samozřejmě Rob Schneider mi nikdy vtipný nepřišel, ale ostatní tváře zapadnou dobře a nevadí. Nevím, co v takovém filmu dělá Steve Buscemi - a že nad jeho sádrou někdo zapláče - nebo Salma Hayek, ale ta vypadá skvěle, že na to nemyslíte. Celý film v podstatě působí jako jeho scéna s tobogánem - rychle si ho párkrát sjedete, ale po nějaké době zbydou jen pocitové vzpomínky, ne ty vizuální. Ale když si sami sjedete tobogán, bude to větší sranda. A jo - rozhodně se vyhněte dvojce, blé. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dugan ako Sandlerov dvorný režisér, či Sandler ako Duganov dvorný herec? Ich vzájomná spolupráca už štvrtýkrát baví ľudí a znova úspešne. Rýchlo stráviteľná konzumná komédia, ktorá vyfučí zhlavy tak rýchlo ako vzduch z pneumatiky po defekte, stále je však plná dobrých, no nedotiahnutých nápadov, tvorcovskej neschopnosti, ale hlavne hereckej pohody, čo dodáva filmu šťavu a energiu. Aj keď posun kvality nabral mierny spätný chod, nič to nemení na tom, že dúfam, že si pozriem aj ich piaty spoločný projekt. 70%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Maya Rudolph (Deanne McKenzie) během natáčení čekala své druhé dítě. Produkce začala v červnu 2009 a Rudolph porodila v listopadu 2009. (LUKICKK)

Reklama

Reklama