Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával... Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne, že takové jednání je povrchní, a zhypnotizuje ho. Od tohoto okamžiku bude Hall hledět jen na vnitřní krásu. Mladík ztratí schopnost rozeznávat fyzický vzhled žen, ale neví o tom. Jednou se na ulici seznámí s krásnou štíhlou dívkou Rosemary. Její otec je ředitel firmy, kde Hal pracuje. Rosemary se svěří, že se přihlásila do zahraničních mírových sborů. Zatímco čeká na povolávací rozkaz, vypomáhá v dětské nemocnici. Hal stále nemůže pochopit, proč o sobě Rosemary tvrdí, že je tlustá. A také ho udivuje, kolik jídla spořádá. Rosemary nemá přítele, a když jí Hal řekne, že je štíhlá, myslí si, že se jí vysmívá. Zanedlouho pozve Rosemary Hala k sobě domů. Seznamuje se s ředitelem Stevem Shanahanem a při obědě mu nastíní své nápady, jak zlepšit činnost firmy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mně to přijde spíš depresivní. Celý život se chlapi honí za princeznami a spousta ženských od nich neuslyší milé slovo. Tohle je film o tom, jak zevnějšek je předpokladem úspěchu v životě, jak na něm záleží a nedá se to ošidit. Tvůrci se pokusili o komedii, která ovšem v druhém plánu funguje jako dokument o lidech, kterým nebyl dán "vzorový" vzhled, jsou tím odsunuti na druhou kolej. A přitom by stačila jen drobná "hypnóza ve výtahu" a vše by bylo jinak. Ten námět je výborný. Docela k zamyšlení. 80% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Téma vnitřní krásy je zde víc než znatelné, ovšem podané naprosto příšerným způsobem. Tvůrci to všechno obrátili, všechny krásky totiž byly v Halově představě zobrazeny šeredně, a naopak všechny "nepěkné" ženy byly v představě krásné. Přitom se úplně zapomnělo na to, že mohou být obě pozitiva (i obě negativa) skloubena dohromady. Ostatně, obojí je věc subjektivního názoru, každý to má nastavené jinak, což je další pozapomenutý fakt. Ještěže mě toto naučil život, a nemusím se řídit podle této stupidně povrchní komedie. Přitom si myslím, že nebýt těchto faktů, tak by Shallow Hal mohlo sahat daleko výš. Jacka Blacka moc nemusím, ale Gwyn ušla, takže to je jen další ukázka nevyužitého potenciálu. Škoda. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Film jako takový si ty 4 * nezaslouží, ale co mě přimělo k vyššímu hodnocení, byl kupodivu velmi dobře zvládnutý psychologický vývoj Jacka Blacka. Někde po půlce to sklouzne do temnějšího odstínu, který řeší dost častý lidský problém - pokrytectví. A to, jak to bylo řešeno a vyřešeno, se mi moc líbilo. 70% ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Od bratov Farrellyovcov by človek čakal ďalšiu bláznivú vtákovinu, ktorá zosmiešni tučných i krásnych, ale nakoniec milo prekvapili a vytvorili pohodový a na ich pomery i vážnejší a hlbší film. Na srandu ale dôjde takisto, však hrá v hlavnej úlohe Jack Black a k milo hrajúcej Gwyneth Paltrow sa tiež viaže niekoľko podarených fórikov. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Myslím,že zvlášť pri tomto filme veľmi záleží na tom, divák akej kategórie ho pozerá.Dojmy totálne iné musia zavaliť muža, iné ženu, iné chudého,iné tučného,iné postihnutého...A nie som si istá,či je toto tá správna sranda pre ktoréhokoľvek z nich.Ja som jej tam našla máličko, ani zasa až tak originálne mi to neprišlo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Gwyneth Paltrow v roce 2020 řekla, že lituje své role v tomto filmu, kde hrála v tzv. „fat suit“ a film nazvala „katastrofou“. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy si Rosemary (Gwyneth Paltrow) ukrojí kus dortu na oslavu Halova (Jack Black) povýšení, si můžeme všimnout, že velikost zbývajícího dortu se s každým jiným záběrem mění. Od celé půlky až po tři čtvrtiny. (Timak)
  • Gwyneth Paltrow musela na natáčení údajně chodit o čtyři hodiny dříve než všichni ostatní herci. Právě tak dlouho jí totiž trvalo, než se nasoukala do svého obřího lataxového obleku. (Karlos80)

Související novinky

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama