Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo niečo neskutočné... Predtým, než trh filmov "tak zlých, až sú 'dobré,'" ovládlo štúdio Asylum a pred ním ho do mainstreamu poslal feťák Tommy Wiseau s jeho dielom The Room, tomuto cirkusu viedlo turecké akčné krimi Karateci Kız, ktoré sa mnohými svojimi scénami (x) zapísalo do análov urban internetu, najmä po roku 2012. Mne sa však zdá, že korunku si poctivo vydobyl, bez váhania zaslúžil a vo vzdialenom závese všetky vyššie menované zanechal Birdemic. Slová ťažko opíšu, čoho som bol svedkom. Treba vidieť. Neoľutuješ... PS: Ak niekedy Psychor natočí svoj prvý horor, pravdepodobne bude vyzerať podobne :D ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Ptáci se změnili v CGI zrůdy, lesy hoří a za všechno může globální oteplování. James Nguyen udělal vrchol postmoderního realismu na jedničku. Absurdní postavy (Texasan, který zastaví hlavní hrdiny nebo profesor a hipík), které potkávají hlavní postavy na cestě do zapomnění a všeobecná kritika konzumní společnosti (nechceme rybu, chceme McDonald) je protkaná celým tímhle filmem. Režisér kritizuje hollywoodskou zaujatost digitálními efekty, productplacementem a vkládání sexuálních scén za každou cenu. Na paškál si bere i moderní remaky (není divu, že film připomíná úspěšný film "Ptáci"). V zoufalém boji s časem a prostorem se pak hrdinové musí uchýlit k souboji s ramínky na šaty a opustit jejich solární panely a pohodové zóny. Jsou vrženi do nového světa. Bez spoilerů lze říci, že konec připomíná Chobotničky z druhého patra a uzavírá tak celé hodnotné dílo. Dílo, které leží mezi odpadem a pěti hvězdami. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou ujeťárnu alá Wynorski, ale to, co jsem viděl, mi vyrazilo dech a nevěděl jsem, jestli mam brečet, nebo se smát. Herci, ozvučení střih, režie...........tady se nenašlo vůbec nic, co by si nezasloužilo odpad. A triky, dá-li se o té animaci jako otricích mluvit, byly kapitola sama o sobě. Všem bych doporučil přeskočit prvních 45 minut. Tedy pokud budete mít tu odvahu a pustíte si to. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Budu neobyčejně fér a napíšu, že někde v archivech nepředstavitelně špatných tvůrců se možná válí ještě amatérštější filmové výtvory, ale sám tomu vlastně nevěřím. Birdemic je jasně nejhorší film, jaký jsem kdy viděl - a do karet mi hraje i fakt, že to James Nguyen bere jako smrtelně vážný eko-alarm, přičemž se sám devalvuje úplně každou filmařskou složkou a volbou. Chápu, že tomu dá spousta lidí ironických 5*, a i já se vlastně náramně pobavil, ale spíše jsem byl soustavně knockoutován zjištěními, do jakých extrémů příšernosti se dá filmařina posunout (a to se zdaleka netýká jen triků). Určitě ale Must-see záležitost a pro mě zatím nejzaslouženějších 0% v dějinách kinematografie. ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sr***a i v rámci žánru. V prvních pětačtyřiceti minutách filmu se v záplavě prázdného tlachání mihnou všehovšudy čtyři mizerně animovaní ptáci ("To dělaly děti?" otázala se maminka po jejich zahlédnutí.) Pak z nenadání (dost možná v šoku z předcházející "erotické" scény) začnou útočit hejna orlo/racko/univerzálně opeřených tvorů na vybrané lidské a motorizované objekty. Následuje útěk- nikam-, náhodná setkání, překvapující nálezy (dei ex machina v takové koncentraci, že přes ně skoro ani ti krocanoidi neproletí), menší piknik, nesouvisející bláboly o globálním oteplování a ptačí chřipce a relaxační výtahová hudba jako doprovod... Náš středoškolský pětiminutový příspěvek cinematografii měl výrazně vyšší úroveň. *po otevření kufru auta, hladové cizí děti ve voze* "Heleme se, prut. Chytnu nám rybu! A podívej, plotýnka! Můžeš ji uvařit!" "Dobrej nápad." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)
  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)
  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama