Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Normálně za 1*, ale další za písničku dua Angelis a třetí * z nostalgie, protože to tenkrát v kině bylo vedle francouzských komedií to jediné veselé v rudé šeďi všedních dnů, kdy včera znamenalo už zítra! Dabing ač herecky dobrý po technické stránce prachbídný. Tradiční nešvar českého dabingu vytahovat dialogy na úkor okolních ruchů je tady podaný tak, že rámus z okolí téměř není slyšet. Nevím, jestli je to vina odfláklého vydání DVD. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V 70 tých letech přišla do našich kin novinka z Itálie : fackování za každých okolností a rány do nosu po kterých už téměř nikdo nevstal. Byla to laciná legrace a smáli jsme se,protože to nebylo tendenční ani politické. Jenže ! Pak se ty scény s drobnými odchylkami opakovaly v následujících filmech, kde hráli tito dva výtečníci Terence HILL a Bud SPENCER. No a český divák se jich přejedl a už se tak nelíbili. Jenže, to už je dávno... 23.9.2008 vyšlo to na DVD a já si to koupila, Bavila jsem se, ale už jsem se tak nesmála. Zkrátka dnes už má divák jiné nároky na komedii. Nicméně pro oddych stále dobré. Ale tehdy v roce 1975 to byla crazy-bomba ! ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dva kliďasové, které skoro nic nerozhází, ale nesmí je nic rozzlobit. Čekal jsem více bitek a ve filmu jsou vlastně jenom dvě. To ovšem vůbec nevadí. Úplně mně stačily hodně drsné hlášky, kaskadérské kousky a několik kultovních scén. Nejlepší je samozřejmě ta s pěveckým sborem. A celý film hraje perfektní dobová hudba - hit "Dune Buggy". ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chytlavá ústřední melodie a Terence Hill a Bud Spencer v té nejlepší formě - ve své patrně nejslavnější komedii. Modrooký blonďák se jako obvykle ujímá osvědčené role "nevinného" provokatéra, zatímco jeho o poznání zavalitější protějšek se spokojí s úlohou dobromyslného hromotluka, kterého je třeba vždycky trochu postrčit. Od slov k činům tahle dvojka nemá nikdy daleko a podle očekávání dokáže zatočit s jakýmkoli počtem padouchů bez ohledu na to, kdo stojí v pozadí, neboť jakýkoli respekt k pochybným autoritám je jim cizí. Přináší nekomplikovanou osvěžující zábavu s dokonale uvolněnou atmosférou a přímočarou údernou akcí ve stylu sedmdesátých let dvacátého století. Neztrácí nadhled ani úroveň a její drobné vtípky fungují pořád stejně spolehlivě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně spokojenost. Po sérii těch „méně dobrých“ filmů mé oblíbené dvojice jsem se dostal k jednomu z mých nejoblíbenějších kousků. Již úvodní závod nabízí parádní podívanou, kterou scénárista okořenil několika solidními hláškami a ve chvíli, kdy se na scéně objeví skupina gangsterů započne klasická komedie, na kterou jsme zvyklí. Pěstní souboje, honičky, vzájemná nevraživost – to všechno tu samozřejmě nesmělo chybět. Oba herci opět předvádí slušné výkony, milovníci starých aut i motorek si přijdou na své. Samozřejmě tu nechybí ani jistá teatrálnost, která po letech už nemá to správné kouzlo, ale i tak dávám lehce nadprůměrné hodnocení. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Počáteční autokrosová scéna byla natočena v Poggio S. Romualdo (dříve Porcarella). Jedná se o vesničku v obci Fabriano v provincii Ancona v regionu Marche. (sator)
  • Filmu patří 14. místo v žebříčku nejnavštěvovanějších italských filmů všech dob s 11 246 906 diváky. (sator)
  • Francouzský kaskadér Rémy Julienne řekl, že síla startu rakety v zábavním parku kvůli chybě štábu zranila tři lidi. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno