Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak vždyt to bylo v té záplavě jiných remaků docela dobré. Zdálo se mi že Toro Nixeyovi dost kecal, protože jsem dost často cítil jeho styl. Takže nejdříve trošku negativity ta vede k hlavní hrdince která sice později ušla ale ze začátku filmu mě strašně štvala. A to jak byla protivná nebylo zrovna dobré a k hodnocení to moc nepřidá. Dále moc lidí nepotěší asi rozlehlost, která byla občas zbytečná, ale aspoň se rozlejzala po baráku tajuplná atmosféra. Příběh je sice jedno velké klišé ale to mi bylo jedno, už od uvedení filmu jsem čekal že se bude jednat o zábavu, a taky jsem jí dostal. Monstra vypadají báječně a to i přes to že jsou to efekty a ne ty stvůry z původního filmu, který nebudu ale dále přirovnávat, přeci jenom i když se jedná o remake je to dost jiné. Holmes a Pearce odvádějí svůj standart, je mi líto že Holmesovou tak kritizují nepřijde mi na tom tak hrozně. Starý sídlo je parádní a ukrývá plno tajemství, a hlavně atmosféricky to nemá chybu. Dále se musí pochválit hudba od Beltramiho ten chlapík má neuvěřitelnej talent a už nedávno mě překvapil dokonalým Vřískotem, a ted svojí genialitu podtrhuje. Tohle je pro mě kvalitní podívaná, čekal jsem hodně dostal jsem hodně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...JEDEN ŽIVOT MUSÍ BÝT ODEBRÁN....... /// Tohle místo není bezpečný pro děti. Je plný hlasů a zvuků, že by i King Diamond (možná) ,,ukrupnul“. No a samozřejmě ,,ta“ strašná a zlomyslná stvoření, alias zvrácená podoba (představa) zoubkový víly, jenž holčičce (který ti, co se nebojí nevěří) dělají ,,prekárky“ (nebojím se napsat, že ji dokonce i straší). Krásnej dům (strašidelnej), perfektní hudba, zajímavá kamera a věci prznící tuhle nádhernou atmosféru! Nevadí mi, že del Toro s nostalgií vzpomíná na labyrint, vadí mi kreténi a jejich chování, který vzbuzuje emoce (a ty zase slova, který si snad ani nezaslouží spatřit světlo Csfd). To se (leckdy) nevidí ani v tupých vyvražďovačkách (ale tam se tomu můžu zasmát). Guillermo – SEŠ TRAPNEJ! Ony i pohádky totiž musí mít logiku! 2a½! Ale za tu výtvarku.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ulici si otevřel zubní ordinaci nějakej pan Blackwood. 2.) Nevím, jestli mám doma zbourat zeď. 3.) Thx za titule ,,Stuďo“ a ,,Lucky“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No co tohle mělo zase bejt? Kombinace strašidelnýho domu a víly zubničky? A prej se v tom všem anagažoval i bápež. Tohle se teda del Torovi zrovna moc nepovedlo, stejně jako casting, ve kterym je jednoznačně nejprotivnější postavou ústřední holčička. Moc jsem nechápal bez zájmu hrajícího Pearce a nehrající Holmes, že jí pořád zachraňovali. Já vim, že to měli ve scénáři, ale já bych to nezvlád ani tak. Za to jim dávam 10%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že sa pri tomto filme nebudem báť. Trailer ma totiž nenavnadil. I keď na jeden záťah som ho nedal, na druhý deň (večer) som ho proste chcel dať, čo sa mi pri tých desiatkách hororov ktoré mám rozpozerané určite nestane. Don't Be Afraid of the Dark je proste luxusný svojou atmosférou čo sa akosi pri produkcii od Guillermo del Toro očakáva. Troy Nixey sa snaží aby film mal spád a vidieť v horore spoločne a po dlhej dobe vôbec Guy Pearcea a Katie Holmes tiež stálo za to. Koho irituje Bailee Madison ten sa s ňou asi ťažko sžije, mne sa to však podarilo a tak som si film s miernym napätím strachu o postavy užíval, naviac ten mňamózny koniec. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Don't Be Afraid of the Dark není typický horor. Atmosféra je skvělá, ale námět a scénář bohužel není dokonalý. Skřeti místy spíše komický než hororový. Pro mě jeden z nejočekávanějších hororů tohoto roku. Bohužel jsem nebyl přesvědčen na 100%. Místy předvídatelné a od začátku diváci vědí, o co jde. Kdyby režisér Troy Nixey tento fakt skrýval do úplného závěru, mohl být horor daleko zajímavější. Držet diváka v nejistotě jestli jde o duchy, skřety nebo Sally psychopatickou holčičku mohlo být daleko působivější. Když to shrnu, tak atmosféra perfektní, pár povedených lekaček (bohužel jich není tolik kolik jsem očekával), místy strašidelné prostředí a někdy slušné napětí, ale jinak mohlo být vše o stupeň lepší. Scénář si měl Guillermo del Toro pohlídat daleko více... 7/10 = 75% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)
  • V runách vytesané varování nad vchodem do podzemí znamená v překladu "Obávejte se". Stejné runy používal ve svých dílech také J. R. R. Tolkien. (Idoviren)

Reklama

Reklama