Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (618)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Slušná a svižná fantasy jízda mířená (bohužel) spíše na mladší publikum, což si nejsem jistý, že je zrovna u Kingovy adaptace tak úplně vhodné. Jak už z názvu vyplývá, čekal jsem něco temnějšího. Je škoda, že film není mnohem více hororem nebo třeba westernem, protože námět by tvůrcům tyhle karty namíchal naprosto dokonale. Pomineme-li ale tyto nedostatky, dostaneme hodinu a půl "dlouhou" akční jízdu se skvělým pistolníkem Elbou a ještě o chlup lepším Mužem v černém McConaugheym. Předloha by sice vydala na několik nadupaných celovečeráků, které by ale bylo samozřejmě potřeba chytit za úplně jiný konec a hlavně přitvrdit, protože ratingu 12+ je na tohle vážně škoda. Tvůrci zřejmě nechtěli riskovat komerční neúspěch a vsadili na jednu jistou, ke které můžou kdykoli přitočit pokračování. To se ale asi nestane, protože film bude rád, když se vůbec zaplatí. A tak se z Temné věže stává "jen" další lehce nadprůměrná teenagerovská fantasy, která ale není vůbec špatná a působí příjemně. Fanoušci Kinga ovšem pozor. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sérii jsem nečetl (i když to asi udělám), ale od filmu jsem prvně celkem dost čekal. Elba je sympatický, McConaughey taky není špatný a hlavně jde o Kinga. Trailery byly skvělé, ale po první i druhé vlně recenzí jsem se rozhodl kino vynechat. Nakonec to není tak špatné, ale z mnohých náznaků lze poznat, že to mohlo být mnohem lepší. Mytologie chtěla trochu propracovat, ale v 90 minutách na to nebyl logicky čas, což je škoda. Ve finále se jedná o mizivě nadprůměrnou žánrovku, která mohla dopadnout mnohem hůř - ale také mnohem lépe. Seriál bych si ale nechal líbit. Klidně i s Elbou... ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, abyste se, Kingovi fanoušci, taky neposrali. Na základě hodnocení a komentářů jsem čekal nebetyčný průser, ale ve finále to bylo více než fajn. Co jste ksakru čekali od osmi knížek přetvořených do hodiny a půl filmu? Hodinový úvod do mytologie, hluboké a detailní vykreslení postav, mnohovrstevnatý příběh a epické bitvy nebo co? Sony se s Arcelem rozhodně nesnažilo věrně převést komplet knižní sérii na plátno. Je to krátké, svižné, s vynikajícím Matthewem a dává to neznalcům předlohy, mezi které se čítám i já, představu, co je od ní možno čekat. A víte co? Díky této "hrůze, která ani neměla spatřit světlo světa a kvůli které se King v hrobě obrací" si to asi i přečtu... 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, ale i bez toho cítím, že filmovou verzi Temné věže tvůrci probrali jako důchodci bednu jablek v Kauflandu ve čtvrtek v sedm ráno a asi tak 80% vyselektovali. To nejatraktivnější na zbytku je snad jen McConaughey a jeho vcelku atmosférický záporák a druhý zapamatovatelný moment je milimetrově přesná střelba Gunslingera. Po pár týdnech si na nic jiného nevzpomenu. Takže odškrtnuto a jedeme dál... 60 miliónů dolarů(rozpočet)/111 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Príbeh by aj ušiel, ale tie nezáživne postavy ma vôbec nebrali. McConaughey mizerný, Elba celkom v pohode, ostatný nula bodov. No hlavný problém vidím v režisérovi. Proste je to nezáživné natočené, slabá atmosféra, alebo napätie aj preto je sú tak postavy slabé a nezáživné. Občas to na lepšie svetlo vytiahne nejaká štýlová scéna kde sa strieľa, ale všetko podstatné sme videli už v trailery. Bieda a sklamanie, raz stačilo.40% - 2* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od dubna do srpna 2016 v Jihoafrické republice a v Kalifornii. (Varan)
  • Ve filmu si několikrát můžeme všimnout nápisu „All Hail the Crimson King“ pod symbolem červeného oka. To je odkaz na Karmínového krále, který je v knižní sérii jednou z úhlavních záporných postav. V knize se tento symbol také několikrát vyskytuje. (animaxis)
  • V říjnu 2016 proběhlo neoficiální promítání před publikem, kde film získal negativní recenze. (Varan)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama