Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Ant 

všechny recenze uživatele

Stojíte-li před volbou, kdy máte zachránit milovaného člověka nebo nechat zemřít cizího, co si zvolíte? Tohle morální dilema a Dermot Mulroney jsou dvě věci, které táhnou tenhle film. Bohužel velká část scénáře patří do televizní škatulky a člověk si řekne, že některé zvraty ten film vůbec nemá zapotřebí. Nicméně se na to dobře dívá a konec mě donutil se zamyslet. 6/10 ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako něco víc, přitom je to velmi prosté. Otec se dostane do morálního marasmu (nepřekvapivě), i když před tím dělá vše pro záchranu dcery. Dá se říct, že nejzajímavější je odhalování obchodu s orgány (nepřekvapivě). Závěr je totálně předvídatelný (nepřekvapivě). Bezvýznamné + dávám za minimální kýčovitost. Slabé 3* = 54%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Kormákur s týmto filmom jednoznačne silno zabodoval. Pri názve filmu Dýchaj mi hneď napadá pesnička od K. Knechtovej, ktorá by pri smutnejšom tóne i dobre zapadla. Film slušne odsýpa, režisér nás nezdržiava zbytočnými odbočkami a už za pár minút stojí rodina pred vážnym rozhodnutím. Obchodovanie s ľudskými orgánmi je iste téma hodná spracovania, pretože je tabu. Mexico to je trochu iný level, tam je možné všetko, samozrejme ak máš prachy. Sila filmu spočíva v otázkach ktoré kladie. Odpovede na ne nie sú príjemné pre človeka, ktorému umiera dcéra. Ten sa ju snaží zachrániť ako sa len dá, ale v istom momente prekročí hranicu a zrazu stojí pred veľkou otázkou. Otázkou života a smrti. Rozhodni sa hneď teraz...Šokujúci záver beriem ako najlepší možný. Poniektorý budú riadne zmätený, ale režisér to mohol vyriešiť jednou krátkou vetou napr. :"Počkajme ešte jeden deň..." a tým by bolo vysvetlené všetko. Chcel zachrániť oboch, no osud bol proti...80%. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Solidní triler dojiždějící hlavně na necharizmatičnost hlavního představitele. Zbytek je ok, hlavně téma. Filmů o nelegálním byznysu s lidskými orgány moc není a tento byl natočen vcelku dobře. Bohužel hlavní hrdina je příliš nemastný neslaný a rovněž by se do tohohle filmu hodil Benicio Del Toro. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechcel by som byť v koži toho otca. Smutný príbeh o jednej hroznej desivej dileme, ktorú by som neprial ani najhoršiemu nepriateľovi. Popritom je to akčné, napínavé a i zručne natočené. Nič neobvyklé, že obaja manželia sa na celú situáciu pozerali inak, ale kto z nich mal pravdu? Na ktorú stranu by ste sa postavili? To je skutočne len vo hviezdach... 80/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama