Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tfuj tajbl, tak tohle bylo sladší než presso s dvanácti cukry... Buď jsem dnes neměl na romantiku náladu, nebo to celé bylo plné jen rádobymoudrých keců na téma vztahy... Ale spíše to druhé. Pokud by se našel někdo, kdo držel krok s mentálním rozpoložením Liz Gilbert, má můj obdiv. A pokud to vydržel celou tu vraždenou stopáž 134 min ! má můj obdiv dvojnásobný! Já už v Indii tak nějak zmámen tou hrou barev přestal přemýšlet nad významem řečeného a jen sledoval ty hezké barevné obrázky z exotického prostředí... Při sledování tohoto filmu jsem si také uvědomil, že je J. Roberts vlastně docela ošklivá... Jediné co chválím jsou vybrané lokace a také soundtrack. To ale asi nemělo být gró filmu... Kdo to neviděl, ať si pustí nějaký cestopisný dokument o Římu, Indii a Bali. Bude to kratší, uvidí víc a nebudou ho ve snech v noci strašit ty koňské zuby Robertsové. * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh o žene, čo nevie, čo zo sebou. Je vydatá a bez varovania dá návrh na rozvod. Len tak. Nie som šťastná, kašlem na to. A potom si chytím zajaca. A zase nič, necítim sa naplnená. Hľadám niečo ďalej. Najprv sa uchyľujem ku kresťanstvu, potom prejdem na hinduizmus. Žena má už po štyridsiatke, že pomaly na vnúčatá by mohla myslieť a ona si stále nevie usporiadať život. Až nakoniec konečne príde vyslobodenie, ale je to naozaj už konečné riešenie alebo zas o dva mesiace si to rozmyslí? Nevieme, strihli to a koniec. Ale je to vraj natočené podľa skutočnej udalosti. Bolo by dobré vyhľadať tu pani a zistiť, či už nie je náhodou moslimka alebo šintoistka a nemá šestnásteho partnera niekde na japonskom ostrove, stále hľadajúca tú pravú lásku. ()

Reklama

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Touha zdravé ženy je jasná. Papat, milovat se a mezi tím se i probírat otázkami své existence, které přeruší meditace, která se sama člověku nabízí. Ta uklidňuje, ta dává sílu, podobně jako sport, velké dávky, když už máme malé vstřebané, tak pořádně proberou tělo. Když se uvolní z traumatu rozvodu (značně vymyšlené trauma), tak jde hlavní hlavní hrdinka - uvedené - najít do Asie. Nejde do křesťanské Evropy, mezi křesťanské pohany, ale do Asie, kde se jí nově otevřou oči a mysl jí začne pracovat jinak, než nač byla dosud zvyklá.***(8.10.2010) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, nudná, utaháná a nezajímavá romanťárná o nesympatické hrdince, která hledá smysl svého života. Příběh je zde roztříštěn na několik částí, přičemž jediná aspoň trochu zajímavá je ta poslední s charismatickým Javierem Bardemem. Mezi ním a Julií Roberts to zde opravdu funguje a člověk jim i docela fandí. Bohužel tato linie nastupuje až v poslední půl hodině filmu a divák je do té doby nucen přetrpět nudné a blbé příhody ženský, která si pořád na něco stěžuje a pod nánosem rádoby chytrých keců se snaží schovat, že je to vlastně úplná kráva. Ryan Murphy to navíc celé natočil nemastně neslaně bez špetky nápadu a člověk má někdy co dělat, aby to těch 140 minut(!!!) vůbec vydržel. No ještě, že za odměnu přijde ten Bardem.30% ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Julii Roberts jako herečku moc nemusím, ale je dobrá, svoji práci odvedla na jedničku. Tenhle film je pro lidi, kteří se cítí ve svém životě ztraceni, aby věděli, že nebloudí jediní. Souhlasím s tím, že cestování může člověku velice pomoct, chce to velkou odvahu, sním si taky o něčem takovém. Je to krásný film, ať si ho kritici propírají jak chtějí, krásný film plný lásky a rozhodně nabije člověka pozitivní energií. Děkuji ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)

Reklama

Reklama