Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film pre naivné Američanky, ktoré túžia po zmene. Neviem ani či sa to dá nazvať znesiteľným. Asi to najviac zachraňuje fakt, že je to natočené pekne a na vizuálne zaujímavých lokáciách. V konečnom dôsledku mi ale príde vtipné, že sa nám snaží nevyrovnaná Američanka ukázať, ako správne žiť. Áno, cestovanie rozširuje obzory. Ale mudrovať by sa pri tom naozaj nemuselo. Očividne si ale Ryan Murphy potreboval niečo vyriešiť. Herecky okej. Významovo ale prostoduché, naivné a smiešne. A dlhé. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tych podpriemernych hodnoteni som ocakaval slabucky nudny film, ale vobec to take nudne nebolo. Mozno tam bolo par zdlhavych dialogov, ja by som tu minutaz urcite skratil, ale inac ma Julia Roberts, jej depresie z nenaplneneho manzelstva podla jej predstav a neskor hladanie samej seba prijemne prekvapila, svoju postavu zahrala skvelo. Zaver s Javierom Bardemom sa mi celkom pacil a nebyt tej dlhej vrazednej minutazi, dal by som mozno aj tu stvrtu hviezdicku. _________ Julia Roberts - (Liz Gilbert) +++ Hadi Subiyanto - (Ketut Liyer) +++ James Franco - (David Piccolo) +++ Billy Crudup - (Stephen) +++ Richard Jenkins - (Richard z Texasu) +++ Javier Bardem - (Felipe) +++ Viola Davis - (Delia Shiraz) +++ A. Jay Radcliff - (Andre) +++ Mike O'Malley - (Andy Shiraz) +++ Produkcia: Brad Pitt +++ ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

54%? Proč proboha? Parádní film. Trošku delší pravda. Asi jej ocení hlavně ženské, které si chtějí u filmu odpočinout, inspirovat se, získat nějakou naději a útěchu. V tomhle se tento film rozhodně nemine účinkem. Děj se nikam extrémně nežene, je to jen o tom, jej v klidu a pohodě vnímat a vstřebat všechno krásné a příjemné, co Vám nabízí. Ale jak tady čtu ty komentáře ohledně vzhledu Julie Roberts a toho jak stárne, tak to mi hlava nebere. Všichni stárneme ne? A Julia je neuvěřitelně krásná a atraktivní pořád. V projevech, gestech, úsměvu, ve všem. A jen tak mimochodem, tu vystouplou žílu na čele měla už dávno (Pretty Woman a násl.) a vždycky, když se ve filmu trápí, takže to není příznakem stáří, jak se tady někdo mylně domníval. Co na tom ale záleží, ta ženská je poklad a každý film s ní je toho důkazem. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat a...nudit se. Zvláštní kombinace, ale bohuže nevyšlal. Příjemný trailer mě natěšil, ale bohužel z výsledného filmu (DC) jsem byl docela zklamaný. Sem tam pravdivá moudra, krásné záběry na skvělé pokrmy a obrázky míst jako z reklamy cestovní kanceláře mě k dobrému zažívání nestačily ani náhodou. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Po těch letech, co uplynuly od mého prvního zhlédnutí filmu, se ledasco změnilo. Nadchlo mě to už tehdy, protože její styl života je mi blízký a podobný tomu mému. Dnes ale vidím, že Liz je mi podobná především povahou a myšlenkami. Její myšlenkové pochody při jídle v Itálii, začátcích meditace v Indii nebo hádky na pláži na Bali jsou až neuvěřitelně totožné s tím, jak bych se chovala (chovám) já. Je to celkem zajímavý a osvobozující pocit, kupodivu, když vidíte na plátně něco vám tak podobného. Tehle film mě vždy nakopne a ukáže mi, kým jsem a že tím člověkem jsem ráda. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)
  • Románové předlohy se jen v USA prodalo 6,2 milionu výtisků a kniha byla přeložena do 40 jazyků. (Krouťák)

Reklama

Reklama