Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Pane na nebi, nedopusť prosím aby vznikaly podobné zrůdnosti. Film, ve kterého vypadá After Earth neskutečně nabušeně. Film, který je tragický každou desetinu sekundy. Nevím co provedli Nighy s Eckhartem, že v tomhle museli hrát. Každá jejich věta mě drásá. Takové nesmysly snad ani nemysleli vážně. Pravděpodobně jeden z 5 nejhorších filmů všech dob. PS: Nenechte se ošálit vysokým hodnocením. 0%! PS2: Jestli chtějí do nového Terminátora opravdu obsadit Jai Courtneyho tak pánbůh s náma se všema. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Dostal jsem co jsem očekával. A podle dosavadních ohlasů jsem očekával pěknou ptákovinu plnou gigantických digitálních efektů. No a přesně tak to i dopadlo. Je to strašně hloupý film to je snad i úmysl to není jinak ani možný. V ději jsem se po pravdě moc nechytal a netuším co má toto společné z legendou o Frankensteinovi, ale je to totální triková nálož to rozhodně nelze popřít. I když bych neřekl, že 3D by v tomto případě bylo nevyhnutelný. Já se mu už tradičně vyhnul a nemyslím si, že bych o něco přišel. Každopádně vizuál to má bombastickej z ostatními aspekty už to holt dopadlo hůř, ale co bych chtěl je to prostě typickej film dělanej na efekt, ale zase na druhou stranu svižnej opravdu kurevsky dobře vypadající a přiměřeně zábavnej. Jo a taky musím dodat, že Eckhart se na svou roli opravdu hodí to každopádně a já byl z jeho výkonem spokojen. Jinak dějově jdou většinou podobné snímky mimo mě, ale jejich účelem asi opravdu není zaujmout brilantním příběhem. Já se nicméně bavil docela solidně. Jako ujetá efektová jednohubka je každopádně tenhle filmík na zabití pátečního večera pokud se vám zrovna nechce chlastat jako dělanej a mě rozhodně nijak nepohoršil.60% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Filmové monstrum složené a sešité z těl různých filmových mrtvol. Akční, efektní, ale bez duše. Potěší několika efektními obrazy, několika parádními momenty a nepotěší obvyklými neduhy. Především scénářem plným klišé a bez jediného nápadu, scénářem, jehož vinou se všechny postavy chovají jako idioti jen proto, aby se mohlo pokračovat dál bez nutnosti přemýšlet a dolovat z líné fantazie nějakou originální dějovou zákrutu či myšlenku. Jako nenáročná zábava, jako jednohubka bez větší aspirace, proč ne. Není ani lepší ani horší než všelijaké podobné Underworldy, Van Helsingové nebo Lincolnové upírobijci. Pro dobrý zážitek z filmu je vždy nuno dobře volit podle nálady a chuti. Měl jsem chuť přesně na něco v podobném duchu. Jednoduchou oddychovku, která by byla efektní, zábavnou a odpočinkovou podívanou a přesně to jsem dostal. A navzdory chrličům intelektuálního dobra jsem si to užil. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zlatej Abe Lincoln, lovec upírů, protože Adam Frankenstein, lovec démonů je těžkej provar, kterej od slabšího hodnocení zachránilo jen to, že jsem unavenej po práci a za hodinu mě čeká ještě brigáda a potřeboval jsem u něčeho totálně vypnout a přitom neusnout, což se povedlo. Celý ten otřepaný nápad o odvěkém souboji dobra a zla, zde ztělesněný soubojem mezi řádem Chrličů (ano takový ty kamenný příšerky, co nám padají na hlavy z věžiček katedrál) a zcela nečekaně zlými démony, kteří chtějí ovládnout svět, byl děsně nezáživně zpracovaný, vizuálně přeplácaný digitálními triky a neslanými nemastnými souboji. Jakýkoliv průměrný béčkový pokus navázat na Frankensteina buď z dílny Universalu nebo Hammeru je stokrát vydařenější než tohle. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ojoj, tak tohle byl docela průser, ten kdo čeká, že si pustí něco ve stylu Underwolrd, tak bude hoodně zklamaný. Frankie se nevyznačuje ničím, co by tento snímek měl obsahovat. Efekty průměrné, příběh jako z televize, akce nudná a ještě k tomu je jí málo. Bradkoprdeláč hraje co může, ale bohužél to nestačí. Je to škoda, mělo to docela velký potenciál ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Aaron Eckhart (Adam) v jednom rozhovore uviedol, že počas natáčania jednej bojovej scény si myslel, že si zlomil väz. „Dostal som úder na zadnú stranu krku a išiel som dole ako vrece zemiakov," povedal. (misterz)
  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)
  • Natáčení probíhalo v Melbourne, konkrétně na South Lawn Car Park na University of Melbourne a v Docklands Studios. Sněžné horské vrcholy na začátku filmu byly natočeny v argentinském Bariloche, které leží na úpatí And. (noelcoward73)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama