Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jsem zděšen, že Já, Frankenstein má takhle mizerné hodnocení. Jistě, není to úplně dokonalý film, ale já se u něj náramně bavil. Příběh je slušnej, je tam spousta akce, chrliči bojující proti démonům plus do toho Frankenstein. Jedna akce střídá druhou a ta hodinka a půl uběhne jak by smet. Já se celý film bavil, miluju tyhle akční filmy a tohle byl fakt nářez. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ajaj, větší žumpovinu aby člověk pohledal. Nic tak strašně debilního jsem pěkně dlouho neviděl. Nesčetněkrát už jsem ke kdejakému snímku napsal, že příběh stál za hovno. Kdybych měl být důsledný, tak bych se musel drtivé většině snímků omluvit, protože tento blábol nastavil výše zmíněné otřepané frázi dosud zcela neobjevený rozměr. Pane bože na nebesích, co tohle mělo kurva být?! Odkud se na naší planetě Stuart Beattie vzal? To už mu drogy dočista sežraly mozek? Záměrně veškeré detaily zamlčím, protože tohle je prostě vylízanost nejhrubšího zrna. Vůbec bych se nedivil, kdyby se brzy ujala fráze "blbý jako Frankenstein", která by se používala v situacích, kdy by se debilita nějakého snímku nedala běžnými slovy popsat. Marně bádám nad tím, jakým nedopatřením něco tak zaostalého mohlo opustit střižnu. Přesuňme se k akci. Boje! Koho, do psí prdele, mohou bavit boje, které končí už při samotném kontaktu zbraně s nepřítelem, načež se "démon" změní okamžitě v ohýnek a opustí svět. Vždyť to je totálně o hovně. O "chrličích" raději ani nemluvě. Na tomto nesmyslu se posralo, co se posrat dalo, ba dokonce i to, co se posrat snad ani nedalo. Obsazení! Kde k tak nezajímavému seskupení lidí rejža přišel. Vždyť tihle retardi si snad i museli zaplatit, že si v této reklamě na lobotomii můžou pár minut zahrát. Škoda dalších slov. Jeden z nejčistších odpadů, jaké jsem zatím měl tu smůlu udělit. Jako zcela nový mučící materiál je to snad obstojné. Pro obyčejné smrtelníky, kteří se nikdy ničím neprovinili je to ovšem hrubá podpásovka. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Druh filmu, ktorému sedí viac home video, ako kino plátno. To, že je to céčková klasa nevyčítam, ale pustiť niečo také do obehu pre kinodistribúciu je nanajvýš odvážne. Jasný finančný prepadák, mizerne natočený snímok a absolútny plagiát série UNDERWORLD ( rovnaká producentská stajňa ), avšak natoľko zábavný a zlý až je dobrý, že si nezaslúži horšie hodnotenie. Aspoň nateraz nie. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já, Frankenstein je prostá akční oddechovka podobná sérii Underworld. Místo upírů vs. lykanů jźde jsou Gargoylové a démoni. Do toho všeho se zamotá Frankensteinovo monstrum, které je démony loveno kvůli jedinému účelu (podobně třeba jako Blade upíry). Příběh určitě ničím nepřekvapí a je snadno předvídatelný. Efekty jsou taky spíš průměrné, ale dobře se na to kouká a nenu dí to. Vlastně jsem si filmek užil a jako akční jednohubka postačil dokonale. Za mě 70% :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi líbil Sommersův "Van Helsing", přežil jsem i novodobého "Jeníčka a Mařenku" i "Abrahama Lincolna", ale "Já, Frankenstein" je nejen z celé této řady nejhorší, ale zároveň to je i nejhorší "větší" (myslím tím, že se dostal do kin a má slušné herecké obsazení) film, co jsem za posledních několik let viděl. Mizerné triky, příšerné herecké výkony, nevýrazná akce, dementní scénář a všudypřítomná nuda. Beattieův režijní debut se krutě nepovedl a raději by měl zůstat u psaní scénářů, které mu jde daleko lépe. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Aaron Eckhart (Adam) v jednom rozhovore uviedol, že počas natáčania jednej bojovej scény si myslel, že si zlomil väz. „Dostal som úder na zadnú stranu krku a išiel som dole ako vrece zemiakov," povedal. (misterz)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 25. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama