Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

predators 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem jediný, koho při sledování Blitze napadne, že tady máme co dočinění s plagiátem Smrtonosné pasti. I když, co se týká kvalitativní náplně, má k ní hodně daleko. Statham sice ze sebe chrlí drsné a vtipné hlášky, ale není to prostě ono. Taky akce není tolik, jak bych čekal. Záporák i celá policejní eskadra nehráli špatně, ale scénáristicky nedostali tolik prostoru, abych se mi vryli do paměti. Blitz uspokojí diváka dychtícího po nenáročné krimi honičce. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME TĚ V SMITHFIELDU, BRANTE. ZRANĚNÝ POLICISTA. MÁME NA TOM VŠECHNY, VYRAŽ A NEMLUV S NOVINÁŘI“...,,PANE?“...,,DÁVÁM TI ŠANCI, BRANTE“..... /// Představte si, že jdete po ulici a narazíte na tři týpky s noži na koberce. S řezáním koberců ale nemají nic společnýho. Chtějí vaši peněženku. A možná i ty zlatý hodinky... vezmete klacek a ukážete jim, že pro zmrdy není ve vašem životě místo. Jste totiž Tom Brant. Detektiv seržant BRANT, něco jako legenda.... Nějak mi to k němu nepasuje. Stejně tak ,,kydy“, který vypouští z držky. Ale jinak je to dobrej chlap. V žilách mu koluje irská krev řízlá tou keltskou, což z něj dělá nepředvídatelnýho. A to se hodí, protože zrovna nějakej vyšinutej krypl začíná vraždit policajty. Postavy jsou kapku trotlovatý a trotlují čím dál víc (až bych řekl, že jsou to debilové). Všichni víme – i policajti – kdo je vrah a nic. Já nic. Voni nic. Jedinej bezďák si myslí, že je pán zasranýho vesmíru. V 60tý minutě to vypadá na konec. Není. Škoda! Dramatická honička ,,dvojkou“ (jako pěšky) jen dokazuje, že příběh nejenže není moc chytrej, ale ani akční. Jen exhibice J.Stathama, smutnýho a drsnýho chlápka. A FORENZNÍ JE TAKY V PRDELI! Kdo s čím zachází, tím taky schází....tenhle scénář psal novej Ezop! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak vypadá hokejka na irskej hurling. 2.) Jsem sběratel. Hovno Michaela Jacksona je mým snem. 3.) Vyhledávám filmy, kde umře skinhead. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto filmu je Jason Statham, ktorý dokáže hrať iba Jasona Stathama. Niekde to pasuje (Crank, Expendables...), v adaptácii širšie rozprestretej knižnej predlohy, ktorá má byť realistickou kriminálkou z dnešného Londýna, sa z jeho machrovania odrazu stáva nevýslovne otravná póza. Po každej hláške (ktorá by v tupom akčnom filme parádne fungovala) som mal chuť dupnúť mu na plešinu. Navyše sa film kvôli jeho účasti snaží byť svižnou, hlučne ozvučenou stathamovkou, čo je vzhľadom na námet a snahu o príbeh s viacerými dejovými líniami zásadná chyba. Všetko je to útržkovité a uponáhľané, až to ku koncu prestáva dávať zmysel. Samozrejme, Aidan Gillen v úlohe nesofistikovaného psychopata (je to proste slintajúci debil, čo sa rozpráva sám so sebou, žiadne prepracované plány) absolútne vládne. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Blesk je jako neučesaná dračice, která se chová zkratkovitě, má neuspořádanej život, člověk si s ní moc nepokecá, ale zato v posteli je hotovej uragán. Říkáte si "ty vole sex dobrej, ale co jinak?", jenže pak vylezete zpod peřin a vidíte, jak ten její rozkošnickej zadek tancuje do koupelny a s úšklebkem Bruce Willise utrousíte "a koho to vlastně sere...?!" ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský detektivní thriller Blitz alias Blietzkrieg sází všechno dost riskantně jen a pouze na Jasona Stathama, což se tvůrcům ve výsledku tak trochu vymstilo. Jeho charisma účinkováním v hollywoodských akčních béčkách samozřejmě nevyprchalo, návratem pod mateřská křídla britského filmu dokonce trochu pookřál, když ale celá tíha snímku zbyla na něm a nepomohl mu ani silný scénář a výrazná autorská režie jako za dob Guye Ritchieho, stalo se očekávané - divák promptně zjistí, že není tím bájným Atlasem akčně detektivního žánru, neboť je pod tou tíhou očekávání dost zkroucený. Je to sympatický návrat, ale popravdě řečeno se americké herecké intermezzo vlastně ani nedalo nepřekonat, i takovýto průměrný Blitz je proti němu douškem živé vody...snad se Jason při příštím doušku zase sejde s nějakým stylovým britským režisérem... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama