Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tom, jak zlá čarodějnice zaklela Jakoba v trpaslíka a naučila ho skvěle vařit. Dvanáctiletý sebevědomý Jakob pomáhá své mamince s prodejem zeleniny na trhu a často nosí nákupy zákaznicím domů. Jednoho dne zlomyslná čarodějnice vláká chlapce do svého domu a tam ho promění v ošklivého trpaslíka s dlouhým nosem. Udělá si z něj svého sluhu, také ho naučí skvěle vařit. Teprve po sedmi letech se Jakob může vrátit k rodičům, ti ho ale nepoznají a vyženou ho. Jakob si najde práci jako kuchař na zámku vévody Aloise, který je jeho kuchařskými výtvory naprosto nadšen. Najde tam spřízněnou duši - je to husa Mimi, která se stane jeho nerozlučnou kamarádkou. Vévoda Alois chystá svatbu s hraběnkou Wilhelminou. Jako svatební jídlo si urozený pár objednal Jacobovu zvláštní paštiku. Čarodějnice ho naučila dávat do paštiky zvláštní bylinku, kterou nikdo nezná. Jakob ji najde s pomocí husy Mimi. Bylinka je ale kouzelná a Jakob se s její pomocí změní z nosatého trpaslíka v krásného jinocha. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

bmx6 odpad!

všechny recenze uživatele

Absurdní pohádka,nechutná,hnusná,odporná...až je člověku zle,že vůbec něco takového existuje. ()

RonaMidu odpad!

všechny recenze uživatele

hodně odpudivá "pohádka",kterou jsem jedním okem sledovala od práce a kromě všeobecné nelibosti jsem občas podle zvuků nevěděla,jestli mi tv kanál nepřeskočil na nějaké porno - nepřeskočil,byly to jen zvuky od stolu s jídlem.....dovedu si představit orgastické hody,ale že bych to přála dětem v pohádkách,to tedy ne ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Budu rebel, protože mně se tahle pohádka hodně líbila. Zvolil jsem ji jako výplň času v brzkých ranních hodinách a nakonec u ní zkysl do samotného konce. Netuším, co na ní lidem zde přijde odporné, nebo tragické. Jde o typickou pohádku z dílny našich sousedů, jichž jsou jinak tucty a s tímto jsem k ní přistupoval. Prvky, které cílily na vyloženě dospělé publikum, beru za vtipně provokativní, až bizarní, rozhodně ne škodné. Ústřední nosatý trpajzlík velký sympaťák, stejně jako i potrhlé osazenstvo okolo. Děj točící se okolo osobnostní nápravy a nějakých těch menších čar a kouzel taky fajn. Prostředí a minimalistická výprava také udělaly víc práce, než kdejaká opěvovaná laciná inscenace z našich končin. Na černá čísla to rozhodně nevidím. ()

vlcekmirek

všechny recenze uživatele

U nás tuhle pohádku natočila Československá televize už v roce 1984 pod názvem O nosaté čarodějnici s Laďkou Kozderkovou v hlavní roli a po pravdě, ač studiovka jak poleno, ve srovnání s tímto veledílem je to opravdu vtipná a zábavná pohádka. Tohle není ani vtipné a ani zábavné. O nosaté čarodějnici (TV film) (1984) ()

Reklama

Reklama