Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě ve všech ohledech slabší než jednička, menší rozpočet, horší kamera, mizernej střih, horší herecké výkony, slabá výprava.....přesto pořád ultimátně zábavné béčko, které i přes všechny typické neduhy levnějšího pokračování kino hitu určeného pouze pro dvd, dokáže pekelně pobavit a Luke Goss je nekorunovaným králem všech DVD pecek poslední dekády, jeho charisma s přehledem dosahuje hereckých kvalit jeho slavnějšího kolegy Stathama.Celý film je to rozpačité, Reiné docela špatně vypráví píběh a nedaří se mu diváka příliš strhnout, nedá divákovi pocit vžít se do děje, jelikož neukáže výrobu aut, jejich technickou výbavu a přípravu k závodu a pouze přes kopírák Hollywoodu tlačí jednu akční sekvenci za druhou a snaží se vyprávět něco jako "příběh".Ono to je úplně s přehledem na 3* a ani ťuk víc, jenže ten kuliferda udělal něco, co se poslední roky filmařům nedaří a to je parááádní konec, kterému sem jásotem zatleskal.To mělo koule tvl a parádní šmrnc, ono dokázat u dvd béčka udělat konec tak, aby vás nalákal na další díl je prostě svým způsobem umění a ano, já se už nemůžu dočkat třetího dílu! Viva Frankenstein! 69%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, tenhle prequel o zrodu skvělého Frankensteina mi moc nesedl. Začátek jsem ještě překousl díky Luke Gossovi a jeho honičce s policajty, ale jinak to byla docela bída. Boje ve věznici teda nic moc a teprve ve chvíli, kdy se začalo konečně závodit, nastalo mírné zlepšení. Dvojku jsem si totiž schválně pustil dřív než jedničku právě proto, abych viděl jak Death Race vzniklo. Trošku mně zklamala auta, ale o hodně víc špatný herecký výkon Vinga Rhamese. Ten přehrával jak prase a tak mi nezbylo než alespoň obdivovat křivky Tanit Phoenix. Ty dvě hvězdy dávám za akční stránku snímku, několik slibných soubojů a Luke Grosse. Jinak byl scénář asi největší slabinou filmu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jako blesk z čistého nebe se přiřítil Death Race 2! Nebo vy jste snad o pokračování věděli? Já asi trochu zaspal a byl trochu překvapen, že se do toho někdo pustil. Ono už totiž všechno důležité slízl Statham v prvním díle, a tak aby byl alespoň nějaký úspěch předurčen, musel někdo přijít s něčím novým. To se vcelku povedlo, dozvídáme se, jak vlastně celá gamesa vznikla, objevují se nové a dokonce i známé tváře a díky tomu všemu máme solidní základ pro bezstarostnou jízdu k několika lepším či horším hodnocením. V průměru to ale nedopadlo vůbec špatně! 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Oproti Deat Race 1 hodně velké béčko, i když herecké obsazení není špatné. Death Race 2 nic nového neukáže a stává se z něj další zbytečné pokračování na vynikající první díl. Typický příklad toho jak se někdo z béčkových režisérů snaží napodobit režiséra áčkového a vymyslet pokračování na předchozí díl. Uznávám, že pan režisér sáhl trošku vedle a nedomyslel to, jak to může dopadnout a máme z toho akční sr*čku bez pořádné akce. Naprosto tragický děj, kamera a střih. Možná 1-2 momenty se dali zvládnout, tak dávám... 2/10 = 20% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Béčko jak višna, prolezlé do morku kosti! Zbytečné výbuchy po každé srážce aut a podobné nesmysly sice jsou a dost, jenomže jako celek je to dívatelné. Goss má charizma, ženské polovičky vybrány s gustem, cool záběry jsou a finálových 15 minut je fakt parádních a velice dobře napasovaných před původní film. Čekal jsem větší šlak. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama