Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí na scénu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který asistuje u akce na zastavení podezřelého vozidla. Rick je v následné přestřelce vážně raněn, po čase se v nemocnici probouzí k vědomí do světa, který vypadá jako noční můra. Rick odchází z opuštěné nemocnice domů a zjišťuje, že mrtví lidé jsou podivně neklidní a jeho rodina zmizela. Později se za dramatických okolností seznamuje s Morganem Jonesem (Lennie James) a jeho synem. Toto setkání ho nasměruje do Atlanty, kde, jak doufá, najde v evakuačním centru svou rodinu. Atlanta se však ukáže být velmi nehostinným místem. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Když Rick (Andrew Lincoln) ve městě narazí na hordu chodců, jeden z nich si právě dopřává doušku vody z lahve. (Duoscop)
  • Úvod epizódy obsahuje absolútne nesprávne zaobchádzanie so zbraňou. Rick (Andrew Lincoln) povie jednému z policajtov, aby sa uistil, že jeho pištoľ má náboj v komore a aby ju odistil. Policajt teda následne zatiahne záver a uvoľní ho, pričom môžeme jasne vidieť, že sa žiaden náboj do komory nenabil. Následne urobí druhú chybu, keď akože uvoľní poistku. Používa totiž pištoľ značky Glock, ktoré manuálnu poistku nemajú. Policajt v skutočnosti len siahol na záchyt záveru, ktorý sa používa na uvoľnenie záveru zachyteného v zadnej polohe po vyprázdnení a následnej výmene zásobníku. Keďže záver nemá v zadnej polohe, tento čin bol absolútne zbytočný. (ČSFD)

Reklama

Reklama