Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

truby 

všechny recenze uživatele

Pro mně je tohle především o naprosto fascinujících záběrech přírody. Ten komentář je také výborný, ale když jsem o tom přemýšlel, tak nejdříve musely vznikat záběry a pak doplňující komentář, čili ten každý jednotlivý díl se odvíjí od pořízených záběrů, mně by to vyhovovalo naopak - teorie doplněna potvrzujícími záběry, ale chápu, že je velice obtížné vůbec ony záběry pořídit a dávám za 5. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalosťou tento dokument nedosiahol úroveň The Planet Of Earth, avšak aj napriek tomu nádherne mapuje život rôznych druhov zvierat a ich stratégie k prežitiu. Ja osobne mám ale radšej dokumenty, v ktorých možno vidieť krásy prírody a jednotlivých častí sveta, toto bolo viac o tých zvieratách. Aj tak som ale nechápal tomu, ako mohli byť niektoré zábery natočené. Nádherné. 90 % ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama