Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní Santa je úchyl mě bavil pro svojí nekorektnost. A já nevím proč, ale mně se tenhle díl taky docela líbil. Přitom jsem si snažil pročítat různé názory v komentářích, abych pochopil, proč tu dvojka upadla v takovou nelibost. Popravdě jsem ale pořádně nepochopil, proč by tomu tak mělo být. Jediný argument, který mi přišel relativně v pořádku, byl ten, že je dvojka daleko míň vtipná. Jenže to si úplně nemyslím. Já se totiž docela nasmál. Billy Bob Thornton byl opět skvělej a stejně tak se kolem něj točily super herečky. Takže ve výsledku jsem se nasmál a ještě bylo na co koukat. Jasně…film není pro každýho, ale to první díl taky nebyl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prakticky žádný děj nepřinesl ani první díl, dvojka ztratila lesk a víceméně sází hlavně na to, že Santa je pořád na sračky, vtípky směřují takřka výhradně na sex nebo na vzrůst jeho „obchodního partnera“. To, že děcka z duše nenávidí, jde trochu stranou, chybí nahořklost i inteligentnější humor (zůstal jen ten nekorektní – ovšem naneštěstí ohraný a často nevtipný). V charitě je sejf plný prachů, takže se naše známé duo nechá ještě s oscarovou Kathy Bates (má to tahle dáma zapotřebí?) v dobročinné organizaci zaměstnat a vyčkat na svoji příležitost. A samozřejmě dojde na podrazy. Stejně jako posledně se sice párkrát ušklíbneme (tehdy pochopitelně víc), ale nic navíc se nestane. Mark Waters je přeci jenom spíš specialistou na rodinné komedie, takže na poli skrz naskrz sprosté grotesky působí tak trochu bezzubě a hlavně nepřichází s žádnými nápady/oživením. Arogantní hovádko Billy Bob Thornton, které se střízlivé i ožralé snaží ojet všechno, co má víc než dvě díry, už nepůsobí tak uvolněně jako před lety, výběr hercových rolí bohužel silně povadl. Znuděně působí nakonec tak trochu všichni, což odnese nejvíc divák, který očekával drzou a vtipnou podívanou. Přesto ty dietní tři hvězdy tak nějak vykouzlím. ()

Reklama

Reesam odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl úlet. Vtipy mi přišly jako pro publikum 16 let a níž. Vesměs pointa žádná, ačkoliv kdo by ji u komedie očekával. Ale ani herecké obsazení nebo důvtip to nezachránil. Chvilku jsem přemýšlela, že z toho sálu i odejdu. Nicméně lístek do kina bych za to nedala, a ani bych se na to podruhé nepodívala. Nechápu, proč má někdo potřebu točit film s naprosto podprůměrnými vtipy. Jediné, co bylo vtipné, bylo to jednadvacetileté dítě, na jehož jméno si nevzpomenu. Bože, to bylo fakt špatný. Eh. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jednička působila v předvánočním čase roku 2003 jako zjevení a příjemné osvěžení v kýčovitém moři dojemných vánočních příběhů. Sice co se zprvu tvářilo kontroverzně, utopilo se ve stereotypních vtipech a nakonec i unavujícím moralizování, ale pobavit se u toho pořád dalo. Do dvojky se pustil prakticky stejný tým - a vyšla z toho strašná kravina. Zatímco u jedničky se dalo na několika místech zasmát povedeným žertům na téma "ožralý Santa fuckuje malé děti", ve dvojce to už nefunguje. Tak jako když Willieho máma vzpomíná na dobu jeho mládí, že Willie byl sexem posedlý od dětství - to všechno má být vtipné, je to přesně nadávkované, víte, že to měl být vtip, ale nějak to k smíchu není, zůstává jen u trapnosti. A té je ohledně všemožných fekálně-sexuálních vtipů hodně. A jsou pořád dokola. Úchyl tu totiž není Santa, ale všichni - sexem posedlá tlustá sekuriťačka, Dianin manžel a nakonec i samotná Diane (nedovedu pochopit, proč by kočka jako Christina Hendricksová, plachým půvabem tolik podobná Vice Kerekes, tolik stála o zváleného Willieho). Ze všech postav se tak stala jen přehlídka karikatur, takže nikdo nepůsobí vtipně, když se chová divně. V jedničce totiž bylo Willieho okolí jakž takž normální, proto vynikal prvek jeho komicky abnormálního chování v běžném světě. Ve dvojce to už neplatí, postavy se pouze přehánějí, kdo je zvláštnější. Jedině tlustý a tak trochu retardovaný Thurman Merman je opět nejzábavnější figurkou - vtipnou, dojemnou a milou. Toť ale vše. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Když zůstanu u terminologie celého filmu, tak je to nehorázná a bohužel taky velmi nevtipná sračka. Nechápu, jak na takový zhovadilý scénář mohl Billy Bob Thornton, Kathy Bates, nebo Christina Hendricks kývnout. Všechny "fóry" se točí kolem prasáren, tak nevtipně podaných, až mě na chvíli napadlo, že člověk, který tohle napíše musí být jedno velké perverzní a frustrované hovado. Omlouvám se svůj slovník, ale stále jsem se udržel dobrých pět úrovní pod laťkou nevkusnosti a trapnosti Bad Santy 2.10% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama