Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Křížovka (S01E15)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1982, 9 min

Režie:

Lubomír Beneš

Obsahy(1)

Mat sa snaží lúštiť krížovku, ale popritom si pripravil žehličku na žehlenie. Pohltený do lúštenia si neuvedomí, že žehličku nechal zapnutú a tá sa prepáli o poschodie nižšie k Patovi. Ten ide na vzniknutú situáciu upozorniť Mata. Žehlička je poškodená a oni teraz musia vymyslieť ako dožehliť. (pravo)

Recenze (35)

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat tříbí svůj intelekt za pomoci pekelně těžké křížovky a při tom se věnují žehlení prádla. O chlapech je všeobecně známo, že nedokáží dělat více věcí najednou a ani naši borci nejsou výjimkou. Vypomůžou si proto strojem, který připomíná nějaké mučidlo používané středověkou inkvizicí. Nakonec jejich byt vypadá jako po výbuchu, ale oni jsou šťastni, neboť se jim společnými silami podařilo vyluštit tajenku. Zajímavé epizoda natahované dlouhými záběry. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žehlení a křížení lušťovky sice lze vykonávat současně, ale pokud má intelektuální záležitost pět pekelně těžkých řádků, tak může dojít k prožhavení přístroje mimo původní místnost. Já bych z toho byl poněkud nervózní, asi bych kontaktoval pojišťovnu, ale Pat s Matem jsou jiní. V poklidu sestrojí stroj aspirující na Nobelovu cenu, originální trhací metodou vyluští jméno kolegy fyzika a ještě mi přitom přinesou přesně tolik kutilské zábavy, kolik si zasloužím, když jsem hodný. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mat lúšti krížovku a popri tom žehlí. Toto sa nevypláca. To, že vznikol problém zistí, až keď sa žehlička prepáli o poschodie nižšie k susedovi Patovi a ten ju vyhodí. Prádlo však treba vyžehliť a preto bude treba vyrobiť mangel, alebo lis. A prečo to robiť jednoducho, keď sa to dá aj zložito? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žehličku nenechávám za žádných okolností o samotě, když je zapnutá, i když ta naše mrcha se umí sama vypnout. Má samozřejmě i další zajímavé funkce. Už jen čekám, kdy začne sama od sebe mluvit nebo bude sama žehlit a já ji budu jenom kontrolovat. Pěkně jim to propálila. Prostě se nekdy nevyplácí dělat několik věcí na jednou. No, hlavně, že si s tím vším ti dva vynalézaví všeumělové poradili s vervou sobě vlastní a my se při jejich počínání můžeme bavit. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál hodnotím jako celek a ne pouze jeho jednotlivé díly. Pat a Mat jsou opravdu dva výtčníci, kteří dokáží pobavit a jejich nešikovnost mi dělá škodolibou radost. Pat a Mat jsou ,,živou,, ukázkou toho, že humor jde i bezeslov. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Původní díly miluju. Čím novější tím víc ztrácejí na zábavnosti a hračičkovosti na úkor přetechnizování. ()

Reklama

Reklama