Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Baví to děti, dospělé, ženy, muže, vysoké, nízké. Neobsahuje žádné " morální " poučení, neobsahuje žádné náboženské symboly a není jednostranný. Tak komu se to nemůže líbit ? Beze slov pro všechny národy světa. A nakonec všechno dobře dopadne i když to nedopadne dobře. Co víc si od příběhu přát ? Za mě 5 plných ( + 100 dalších za každý díl zvlášť ) Dodatek : tolik ocenění jako tendle loutkářský poklad snad nemá žádný Československý seriál. Novější díly sice postrádají tu jednoduchost těch úplně prvních, ale pořád je to za plný počet. Bez debat. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

xpaja 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nechutně realistický večerníček. Přijde mi totiž, že sehnat dnes řemeslníka, který se u těchto dvou šikovných pánů neinspiroval, je skoro nemožné. S takovou mírou invence se sice u skutečných řemeslníku nesetkávám, ale i pouhých 10% Pata a Mata bohatě postačí. Způsoby řešení některých problému v tomto večerníčku jsou totiž tak originální, že musel být opravdový oříšek je vymyslet. Některé epizody jsou sice slabší, ale svých --- == 100% == --- si v celkovém hodnocení zaslouží. ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pro mě naprostá srdcovka. Co ti dva už všechno zbabrali, a stejně mě nikdy nepřestanou překvapovat. Člověk by čekal, že z toho vyrostu a budu se na to dívat trochu víc skepticky, ale když to prostě nejde, já se můžu vždycky smíchy potrhat. A jen tak pro zajímavost... Na dovolené v Chorvatsku jsem brousil na nějakejch arabskejch kanálech a mezi všemi lehce oděnými dívkami vrhajícími vyzývavé pohledy, koho nevidím... Pat a Mat osobně! ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (87)

  • Keď Mat nabúra s kabrioletom do stĺpu, svetlá na vozidle sa skrivia. V nasledujúcich záberoch sú však opäť rovno. (MerlinPolcic)
  • Úvodní znělka je hraná na klávesový nástroj Clavinet. (Spirit2008)
  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama