Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Proč jsou Pat a Mat u nás tak oblíbení? Protože jde o úžasný seriál o českém (československém) fenoménu kutilství a o chuti do řešení problémů, i když se vůbec nedaří. Spojení těchto dvou věcí funguje geniálně. Navíc jsou dva sympatičtí kutilové-nešikové prověřeni časem. Pat a Mat (dříve A je to...) se mi líbili v mládí, líbí se mi i teď a líbí se i mé malé dceři. K dobru jim lze přičíst také to, že mají stále nové epizody, které kupodivu nejdou kvalitou dolů a dokáží opět spolehlivě rozesmát. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

To se musí vidět! A taky vyzkoušet...           Vždy, když si po svých kutilských pokusech myslím, že už jsem opravdu vyzkoušel všechny myslitelné způsoby, jak si pořádně zdevastovat domácnost a utrpět všeliká zranění (o ztrátě otcovské autority ani nemluvě), tihle dva šikulové mě dokážou inspirovat a otevřít mi další a další obzory. A já se radostně chopím třeba kladiva a šroubováku a rukou v chňapce od vařiče pevně sevřu kokosový ořech... A rodinní příslušníci, zbaběle ukrytí za barikádou z nábytku, čekají, odkud a co na ně přiletí... Konkrétně tohle ovšem není ze seriálu, to je ze života ;-) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (87)

  • Když Mat spadne z první cihlové věže, kterou postavili na podkladů stoličky a kartonu, v dalším záběru je vidět mhohem méně cihel. V tom dalším se ale záhadně postaví schody z cihel, které tam vlastně ani nebyly. (Petr.Penicka)
  • Při sběru papíru pro „výrobu“ nového nádobí sundá Mat z ledničky několik složenek. Na jedné z nich je napsáno slovo „pičus“ a černý kosočtverec v červeném obdélníku jako logo. (PetrTol)
  • Keďže seriál bol vyrobený bez dialógov, mohol byť vysielaný po celom svete. Vysielal sa vo vtedajšom Československu, Švédsku, Sýrii, Iraku, Poľsku, vtedajšej Juhoslávii, Islande, Dánsku, Nemecku, Holandsku, Estónsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Brazílii, Fínsku, Japonsku, Nórsku, Španielsku, Iráne, Maďarsku, Jordánsku, JAR, Južnej Kórey a v ďalších krajinách. V Austrálii bol seriál súčasťou Kaleidoscope – týždennej polhodinovej prehliadky animovaných krátkych filmov na stanici SBS. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama