Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele blackrain k tomuto seriálu (20)

Tapety (1979) (S01E01) 

Moc pěkně jim to šlo od ruky. Jenže na konci měli smůlu. Konzerva je zrádná. Mohli začít znovu od začátku. To by jeden potom vážně vraždil. ()

Dílna (1979) (S01E02) 

Ten původní regál na knihy byl vskutku originální kus nábytku. Rozhodně by se za něho nemuseli stydět ani v muzeu moderního umění. Věřím, že by se tam tenhle kousek velmi dobře vyjímal a určitě by byl i velice populární. Nakonec by ho mohl koupit i nějaký milionář, který by potřeboval nějakou skulpturu do prostorné haly. No, vlastně se to celé vyřešilo úplně samo. ()

Gramofón (1981) (S01E08) 

Udělat mámě tohle s deskama, tak mě na místě zabije. ()

Skokani (1982) (S01E14) 

No co, vůbec nevadí, že venku není sníh a led a že je léto v plném proudu. Skákat na lyžích se přece dá kdykoliv a kdekoliv. Stačí mít toho správného improvizačního ducha. Ten se spolehlivě postará o všechno. Jen to občas bude trošku krkolomné, ale Pat s Matem jsou šikulové, kteří se ze všeho vždy oklepou a se vším si poradí, protože jim nechybí zápal pro věc. ()

Křížovka (1982) (S01E15) 

Žehličku nenechávám za žádných okolností o samotě, když je zapnutá, i když ta naše mrcha se umí sama vypnout. Má samozřejmě i další zajímavé funkce. Už jen čekám, kdy začne sama od sebe mluvit nebo bude sama žehlit a já ji budu jenom kontrolovat. Pěkně jim to propálila. Prostě se nekdy nevyplácí dělat několik věcí na jednou. No, hlavně, že si s tím vším ti dva vynalézaví všeumělové poradili s vervou sobě vlastní a my se při jejich počínání můžeme bavit. ()

Budka (1983) (S01E16) 

Čekala jsem, že půjde o životu nebezpečnou záležitost. Vždyť ti dva umělci používali motorovou pilu a lezli po vejškách. Ovšem, i tu jejich snahu je potřeba řádně ocenit. Vždycky jdou do všeho s takovým zápalem, který by jim někteří mohli klidně závidět. Opravdu se jim to podařilo vyřešit geniálním způsobem. Hlavní je, že byli spokojení se svým výtvorem. ()

Tělocvična (1983) (S01E18) 

Sportem ku zdraví nebo k trvalé invaliditě a likvidaci vlastního příbýtku. To jsem netušila, že v obýváku se dá zvládnout tolik sportovních disciplín. Perfektní nápad. Tenhle díl považuju za nejlepší. ()

Déšť (1983) (S01E21) 

To by nebyl Pat a Mat, kdyby nějakým elegantním způsobem to špatné počasí nevyřešili. V jejich podání je to zábava. Na začátku příběhu jsem si říkala, jak je možné, že jim ta kůča ještě nespadla na hlavu a nebo, že ji neodnesl vítr. ()

Brusle (1984) (S01E24) 

Tito dva koumáci si s přehledem poradí naprosto se vším, tedy i s kluzištěm v létě. Lednici máme přece doma všichni, tak proč ji nepoužít. O tom nás neomylně přesvědčila i malá Lucie, která s kamarády pro změnu bruslila v obývacím pokoji. Takže improvizaci se meze nekladou. Stačí jen trocha šikovnosti a vynalézavosti. ()

Klíč (1989) (S02E01) 

Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Nad kanálem preventivně ani neparkuju auto. Při mé smůle by mi tam klíče určitě zapadly a já bych je ze zoufalství chtěla taky nějakým způsobem vylovit. Ovšem jestli bych na to šla zrovna takhle, tak to bych si radši šla pro náhradní a pak si nechala udělat nové. ()

Dveře (1990) (S02E06) 

Tak velmi jednoduchý nápad a co se s ním dá užít srandy. Dveře dokážou člověku někdy pěkně znepříjemnit život. Pokud je někdo od přírody stejného ražení jako Pat s Matem, tak má zaděláno na skutečně pořádnou bojovku okořeněnou velkou dávkou adrenalínu. A pak, že je věšení vypraného prádla nuda. Stále se nepřestávám udivovat tomu, co ti dva dokážou udělat. Sice se nevyhnou menší destrukci, ale hlavní je, že se dílo podaří. ()

Cyklisti (1992) (S03E03) 

Po provedené práci je potřeba si pořádně zarelaxovat. Takže výlet na kole je naprosto ideální nápad. Takhle to funguje i u mě. Já většinou cestuju na lehko. Pánové se zřejmě chtěli nachystat na všechno, co by je mohlo překvapit. Ale svým počínáním by rozhodně udělali radost nějakému bezdomovci, který by si za prodané věci mohl koupit krabicák a pak by se v klídku někde opijel. ()

Dlaždice (1992) (S03E04) 

Proč něco dělat jednoduchým způsobem, když to stejně dobře jde složitě. Jestli ono nebylo lepší s tím nákladním autem zajet až na místo vykládky. Samozřejmě, že určitě bylo, ale to by se ti dva koumesové nemohli předvést v celé své kráse. Jejich improvizace je totiž nepřekonatelná, ale všeho s mírou. S tou vlaječkou EU si to mohli odpustit. ()

Trezor (1994) (S03E11) 

Peníze patří do banky. Chudák Mona Lisa. ()

Blatník (1994) (S03E12) 

Pokud jste jako Pat a Mat, tak odvážení nepotřebných odpadků nechte raději na popelářích. Ti se o to postarají.Vy si při tom alespoň nezrušíte své milované auto. Jelikož jsou Pat a Mat mistři improvizace, tak i s tímto nenadálým problémem si hravě poradí. ()

Nezvaný návštěvník (2003) (S04E10) 

S nezvaným návštěvníkem je to vždycky těžké, ale mnohem horší je to v případech, kdy tím návštěvníkem je malé a hladové zvířátko, které se vám rozhodne zpříjemňovat život v jakoukoliv denní a noční dobu. To se musí potom rázně zakročit. Ovšem, já raději volím klasiku. Tedy líčení pastiček. Sice se může stát, že ta pastička muže klepnout přes prsty, ale výsledek je vždy zaručený. ()

Bodygárdi (2003) (S04E11) 

Podle názvu epizodky jsem očekávala, že ti dva chlapíci budou střežit nějakou celebritu. Ale oni se rozhodli ochrnánit umělecké dílo, jehož cena musela být opravdu závratná, když se tak všemožně snažili a za tu snahu se večer taky parádně odměnili. Po dobře provedené práci to musí být. Škoda, že přitom usilí s vymýšlením pastí a bezpečnostních systémů zapomněli na to hlavní. ()

Akvárium (2003) (S04E17) 

To byl zase jednou bláznivý nápad. Já se jenom divím, že jim ten pěkný dvojdomek při tom jejich improvizačním počínání už dávno nespadl na hlavu. Ovšem, i s tím by si ti dva koumesové poradili po svém a s vervou sobě vlastní. Takže by spokojenost byla po všech stránkách. To vytoužené akvárium se jim nakonec opravdu povedlo. Jen to bude mít asi hrozné následky. ()

Rogalo (2003) (S04E19) 

Pánové dostali touho vzlétnout do oblak. To samozřejmě v podání těch dvou výtečníků nemohlo být jenom tak a taky, že nebylo. Jako tvůrce projektu bych je určitě nechtěla ani za zlaté prase. Ale jedno se musí nechat, s nářadím jim to jde na výbornou, takže z pracovní výchovy by měli jedničku. Zkrátka a dobře, improvizaci se meze nekladou a oni dva šikulové to neustále neúnavně dokazují. Taky jsem se díky nim dozvěděla, že balkón může být účinná startovací rampa. Jen ta vzletová plocha se musí patřičně upravit, aby vyhovovala potřebám letounu. ()

Fax (2003) (S04E22) 

Tak moderní technika učarovala i těm dvěma chlapíkům. No, moderní technika neslouží pouze pro zábavu nebo jako výtečný pomocník při práci. Kolikrát svého majitele lehce přivede k šílenství, zvláště pak v přápadech, kdy si začne dělat, co se jí zachce. Pánové byli ale velmi kreativní a nenechali se ničím rozhodit. Ještě jsem nezkoušela používat fax na výrobu velmi vkusných tapet. U nás by se to určitě nesetkalo s velkým úspěchem. Ale bylo by to zajímavé. ()

Reklama

Reklama