Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Laciná romance mezi kravinci. Léto s kovbojem jsou nadhodnocené Babovřesky sedmdesátých let. Víceméně trapná lidová zábava s jednoduše nečrtlým dějem, hloupými dialogy, (pod)průměrnými hereckými výkony (Hanzlík umí mnohem lépe, když je co hrát) a JZD. Třetí hvězdu jsem chtěl dát za zábavného Víznera a lehkou nostalgii, ale nedám. Je to blbost. Viděno zcela jistě naposledy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dávaj snad každej rok, jsem to konečně viděl poprvé a docela mě to bavilo. Kolářová, přesně jak je ve filmu řečeno, není moc hezká, ale tady jde o děj a Hanzlíka a vtipny situace a celkově o krávy. Je to holt takovej sympatickej letní filmek, jeden z těch filmů, jaký se už dneska netočí, protože nevim proč, ale za komunistů to šlo a teď se točej většinou sračky. ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný letní film, akorát trochu nečekaný konec. Myslela jsem si, že se vezmou, ale oni ne:) Hanzlík ve svém džínovém kompletu vypadal opravdu jako kauboj...Jinak dvojici Kolářová-Hanzlík mám velmi ráda a na jakýkoli film, či seriál s nimi se vždy ráda podívám. A myslím si, že tady se krásně vyblbli. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá. (blondak16)
  • Točilo se v okolí České Lípy, kde měl Ivo Novák a kameraman Rudolf Milič chalupu. Vesnice, kde se film odehrává, nese jméno Bezdědice. Rybník, ve kterém se koupe Doubravka (Daniela Kolářová), se nachází u obce Malá Lečice. (mimuzik)
  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)

Reklama

Reklama