Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie po česku. Na nic víc si nehraje, a účel plní dokonale. Honza traktorista dostane Doubravku dozajista, rozdíl intelektu nevadí, psycholožka si s tím poradí. Stačí jen holubí peří, soukromí, když se šeří, a krávy odehnat zpoza dveří. Pak už jen zmáknout rodinku, potěšit Bobovu matinku, že nestane se z ní hned tak tchýně a syn se naučí medicínsky plynně. Na konec patří svatba a taky se koná, což ale neznamená, že romance je dořešená. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá psycholožka Doubravka (Daniela Kolářová) se svým přítelem Bobem (Oldřich Vízner) odjíždí z města na venkov, aby se Bobo mohl soustředit na blížící se lékařské zkoušky. Doubravka jen tak brouzdá po okolí, než potká místního mladíka Hoznu (Jaromír Hanzlík). Ten sice není žádný velký myslitel, ale svoji bezprostředností si brzy získává Doubravčino srdce ... Z dnešního pohledu jde už o klasiku - ale když se nad filmem divák trochu zamyslí, tak nakonec zjišťuje, že je hodně naivní a vlastně vcelku o ničem. Místní playboy Hanzlík se po většinu filmu promenáduje pouze v riflové bundě (je třeba přilákat k obrazovkám co nejvíce divaček, žeáno), Bobovi ani moc nevadí, že mu jeho přítelkyně zahejbá (proč taky, když mu je strčena do postele patnáctiletá koza). Na druhé straně se na film moc hezky dívá, člověk může v klidu zapomenout na starosti všedního dne, a už dlouho jsem neviděl film, kde by se z jednoho vtipu dal utáhnout celý příběh (krávy vs. krávy).. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie s několika moc pěknýma hláškama:já znám v okolí všechny krávy,ale vás jsem tady ještě neviděl, Kolářová:Vzal by sis mě? Vízner:Prosím tě,vařit neumíš, hezká taky moc nejsi. Moc pěkně se koukalo na Víznera, jak se chudinka snaží něco naučit, kráva mu ožírá skripta a od Kolářový dostává plesnivej chleba. Dámy Rosůlková s Medřickou byly k sežrání,ale mít je doma,tak by asi náhodou bouchnul plyn ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hanzlík ve snímku prokazuje, že mu právem náleží titul "český Belmondo". Pečlivě vybraný rafinovaný outfit (ne)skrývá vypracované tělo, které bez problémů obloudí mysl i srdce každé samičky lidské i zvířecí, ve filmu i u televize. Hanzlík dále dokázal, že český národ je národem hrdinů, neboť vzít si hysterickocholerickou, poněkud šáhnutou Kolářovou i s jejím stejně postiženým příbuzenstvem vyžaduje nesmírnou odvahu. A taky musím uznat, že Kořínková byla ve svých dvaceti pěkný kus ženský. A to tehdy nebyly mekáče. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)
  • Hned po filmu Noc na Karlštejně (1973) jde o druhý film, kde Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík ztvárnili zamilovaný pár. (boul)
  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)

Reklama

Reklama