Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Učitelky ala kovboj. Prostý chlapec má pěkný vztah k přírodě a budoucí učitelka se moc nebaví se studentem medicíny, který se bojí krve. Prostého pasáčka krav si učitelka oblíbí a hrne se s ním do manželství. Medik se trápí a budoucí učitelka mu radí, aby zanechal medicíny a přenechal ji nadanějším studentům. U prostého chlapce ji přitahuje, že pase krávy a vesele si přitom zpívá a dovádí, a to jsou pro ni asi hlavní pohnutky pro vstup do manželství s hochem ze zdejší prérie.***(1.10.2010) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

A to mi řekněte, jak jste se mohla s tolika dětma rozvést a vzít si chlapa s tolika dalšíma dětma? Víš holka, každá ženská ví to svý, a to je celá ta psycholóóógie... Tak nějak to bylo a bylo to neskutečně výstižný :-). Naprostá pohodička od začátku do konce - zaplaťpámbu, že se tenkrát netočila volná pokračování.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy, ale Vás jsem tady ještě neviděl." Být pasákem krav, tak bych si se zadanou intelektuálkou nic nezačínal, protože by mi určitě omlátila Freuda o hlavu. Honza je však statečný, jde do toho a já mu fandím. Navíc mi již v mládí vysvětlil, proč není vhodné nechat si vytetovat ženské jméno na tělo. Za to díky. Ovšem mám o něj trochu strach, protože tři tchýně učitelky jsou určitě horší než stádo krav. Tak bojuj, kovboji, dá-li se tak nazývat někdo, kdo nemá klobouk, proklatě nízko zavěšené Smith and Wessony, ostruhy ani laso, nekouří Marlbora a nemluví americky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama