Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (493)

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Vraj jeden z najhorších filmov všetkých čias dostál svojej legende, naozaj to bolo také príšerné až ma z toho rozbolelo brucho, najhoršia telenovela natočená niekde v Uzbekistane je oproti tomuto 10-násobný držiteľ oscara. Napriek tomu však aj keď film hodnotím ako odpad, je celkom možné v akejsi obludnej zvrátenosti napariť mu i päť hviezd. Nič medzitým neexistuje. Rozhodnutie vo veľkej miere závisí na momentálnej nálade diváka a chuti na recesiu. Pokiaľ skutočne bolo zámerom režiséra, tak ako on sám tvrdí, aby ľudia pri projekcii prejavovali emócie, tak sa mu to aj vrchovate podarilo. Z tohto pohľadu ide o geniálne dielo, bravó pán Wiseau, ste skutočne majster :). Všetci sa pomodlime, aby náhodou túto príšernosť po konci ľudstva a niekedy v ďalekej budúcnosti, neobjavili mimozemšťania ako jediný dochovaný filmový materiál vytvorený človekom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Filmový zázrak. Človek to skutočne musí vidieť, aby uveril, že niečo také existuje. "The Room" je neopísateľný zážitok v rámci komédie. Tommy Wiseau chcel natočiť drámu a jeho najväčšie filmové dielo, no výsledkom je absolútny odpad, ktorý však zafunguje na štýl, že je to tak zlé, až je to dobré. Otrasné dialógy, ktoré lahodia. Mizerný soundtrack, ktorý by sa hodil do nejakého lacného porna. Kopec erotických scénok, ktoré nepôsobia prirodzene a do toho všetkého príbeh, ktorý nedáva žiadny zmysel a je plný zbytočných, nedoriešených a nepotrebných momentiek, že nerozumiem ako sa ten scenár vlastne dával dokopy. Ale v skutočnosti z toho vychádza zázrak. Obrovský zázrak. Ja si nepamätám, kedy som bol naposledy filmom takto ohromený, že by som chcel o ňom vedieť čo najviac, aby som pochopil myseľ hlavného aktéra, keď to dával dokopy. Ako komédia je to podľa mňa dokonalé. Ako dráma je to absolútny odpad. Ale film som si užil. Nadmieru som si ho užil. A za to si zasluhuje moju obrovskú a ničím nekončiacu úctu. Hodnotenie: A ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu geniálně špatných filmů, ale pokud pominu Kněžnu Libuši, tak se vždy jednalo o céčkové akčňárny/horory, nebo o bolševické zvratky s Jiřkou Švorcovou a traktorem. Na zpackané vztahové drama jsem byl docela zvědav, ale jsem na vážkách. Jo, je to neuvěřitelně špatné, ale zase ne natolik, aby to bylo zábavné. Jistě se tu najde pár neuvěřitelných scén a já šel do kolen vždy, když došlo na sex. Házení s míčem taky stojí za to a repliky, které brutálně mizerní herci vypouštějí, nemají obdoby, ale prostě mě to nerozesmálo tak, jak jsem čekal. Každopádně co jsem tak koukal do zajímavostí, tak natáčení stálo za to, takže na film o vzniku tohoto veledíla se určitě mrknu. Jen je mi záhadou, proč je zrovna tohle taková kultovka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film, ve kterém by byla nejsympatičtější postavou rakovina prsu. Nepopsatelná demence The Room dotažená k extrému má nepopiratelné charisma. Po uležení se nebojím dát plný počet. Ne Plán 9, to až The Room naráží na strop filmové hlouposti s takovou silou, že ho proráží a míří až do nekonečna. Ten film říká tolik věcí! I když povětšinou jiné věci, než které říkat chce. A nepřestává mě to fascinovat. ()

Ephemeris

všechny recenze uživatele

Ako vraví zákon entropie, vytlačená zubná pasta sa už nedá vrátiť do tuby. Raz videný film sa už bohužiaľ nedá "odvidieť". Tento počin sa mi riadne zavŕtal do hlavy a v podstate zmenil môj pohľad na filmový priemysel. Človek si aspoň uvedomí, koľko profesionality, talentu a snahy treba na to, aby vznikol aspoň priemerný film (hoci aj adaptácia Rosamunde Pilcherovej). Absolútne nehodnotiteľné, ako už poznamenali mnohí, toto si zaslúži buď odpad alebo zlatú päťhviezdu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (84)

  • Režisér Tommy Wiseau zamýšlel, že by Chris-R (Dan Janjigian) ve své jediné scéně střílel ze skutečné pistole, ale vlastník budovy Birns & Sawyer, kde se film natáčel, nechtěl o funkční zbrani ani slyšet. (L_O_U_S)
  • V původní verzi scénáře se nacházel těžko uvěřitelný kiks. Scéna, kdy se Lisa (Juliette Danielle) svěřuje své matce (Carolyn Minnott), že Johnnyho (Tommy Wiseau) podvedla, měla začínat jako jejich telefonický rozhovor a končit tím, že Lisa doprovodí matku ke dveřím, jako by byla celou dobu fyzicky přítomna. (L_O_U_S)
  • Greg Sestero, který hraje Marka, navrhoval, aby ve scéně, kdy mu telefonuje Lisa (Juliette Danielle), seděl ve svém Chevroletu Lumina. Režisérovi Wiseauovi se ale Sesterovo auto nezdálo dost luxusní a zároveň odmítal přivézt svůj Mercedes kvůli "problémům s registračními značkami". Nakonec někdo ze štábu zapůjčil svůj Buick. (L_O_U_S)

Související novinky

Festival Naruby pro fanoušky béčkových filmů

Festival Naruby pro fanoušky béčkových filmů

27.05.2024

Druhý ročník filmového festivalu Naruby se bude konat 12. - 15.6. v areálu bývalého kláštera Gabriel Loci. Můžete se těšit na 5 tematických sálů, které skvělé dokreslí atmosféru béčkového, spíše… (více)

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama