Reklama

Reklama

Durarara!!

(seriál)
  • Japonsko デュラララ!! (více)
Japonsko, 2010, 10 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Rjógo Narita (kniha)

Kamera:

Hitoshi Tamura

Hrají:

Júki Kadži, Mijuki Sawaširo, Daisuke Ono, Momoko Óhara, Mamoru Mijano, Hiroši Kamija, Tošijuki Tojonaga, Marija Ise, Wataru Takagi, Ajahi Takagaki (více)
(další profese)

Epizody(24)

Mladý muž, který hledá rozptýlení, se přestěhuje do Tokijského Ikebukura – světa plného záhad, kde se minulost mísí s přítomností. (Netflix)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (1)

Durarara!! (2010) 

Takahiro Omori a spol. někde našli recept na dokonalý styl vyprávění. Když nevědí, kdo by měl být hlavní hrdina, udělají hlavního hrdinu z každé postavy. Nemohou-li se shodnout, o čem by měl seriál být, vyprávějí o všem, co je napadne. Drze přehánějí a baví tím, jak baví sebe. Zázrakem je, jak jim to přeskakování dopředu a dozadu, pak na jinou postavu či opětovné vkládání známých infromací do nového kontextu funguje a šlape. Mají pod kontrolou splašeného koně, ovládají stroj, kterému chybí brzda... Hádám, že jsou naprosto nejlepší pokud jde o zasazení nadpřirozených prvků do světa moderního velkoměsta. Jeho mýty nevypráví moudří poustevníci, ani prastaré svitky, nýbrž se šíří a komolí v chatroomech a na diskuzních fórech. Díky nim má každá postava dvojí identitu, nick a pravé jméno, což vnáší do hry další tajemství, další možná překvapení a odhalení - a scénář si s tím umí pěkně pohrát... Téměř až do konce jsem se výtečně bavil. Pak však přišel příběh "tří vůdců tří gangů" a ten měl své vady - chvílemi do něj probleskovalo mentorství a až příliš trpěl neochvějně naivním "správňáctvím" jednoho z hrdinů. Ale i s ním to jsou silné ****. ()

Reklama

Reklama